clanek-1
  • A-tým

  • 03.04.2017

Odveta za podzimní prohru. Přivítáme Mladou Boleslav

Po třítýdenní pouze se ePojisteni.cz liga vrací opět na Julisku. V rámci 23. kola zavítá do Dejvic tým Mladé Boleslavi, který si dlouhodobě brousí zuby na účast v evropských pohárech.

Boleslavský vstup do jara se hodnotí obtížně. Ač jsou aktuálně na pozici zaručující „Evropu“, jejich jarní výsledky nebudí dojem zvlášť povedeného startu do druhé poloviny soutěže. Z doposud šesti odehraných ligových mačů, zvítězili Mladoboleslavští pouze v jednom případě, a to proti pražské Spartě. Hned čtyřikrát si se svým soupeřem body rozdělili a poraženi odešli ze souboje na hřišti Slovácka. Nikterak vysoký není ani počet vstřelených gólů, který se po úvodní šestici mistrovských utkání zastavil na čísle 4. Stejný počet gólů také inkasovali.

Po minulém kole se Středočeši vyhoupli na již zmíněnou 4. příčku zaručující účast v předkolech Evropské ligy. Dopomohla jim k tomu bezgólová remíza v páteční předehrávce, kterou uhráli na domácí půdě s Jabloncem. „Do zápasu jsme vstoupili aktivně, byli jsme na míči, ale bohužel jsme z toho měli jen standardky a pár střel z dálky. Pak jsme soupeře sami dostali do hry zbytečnými ztrátami. Druhou půli jsme také byli aktivní, měli jsme stoprocentní šanci Matějovským, kterou jsme neproměnili, a od toho se odvíjel zbytek zápasu. Byli jsme nervózní a nevyvarovali jsme se zbytečných ztrát. Kluci se za chybami zbytečně ohlížejí, musí tam být více sebevědomí. Ve finální fázi za tím nejdeme tak, jak bychom si představovali, jsme málo efektivní. Souvisí to s tím, že máme malý tlak do šestnáctky,“ hodnotil zmíněný jednobodový zisk trenér Martin Svědík.

Mezi výrazné opory současného výběru Mladé Boleslavi patří osmigólový nejlepší střelec týmu Jan Chramosta, bývalý hráč Dukly Tomáš Přikryl, suverénně nejzkušenější člen týmu Marek Matějovský anebo kat Sparty Brazilec Douglas da Silva. Celkově se dá říci, že tým je na české poměry plný zajímavých jmen a podle kvality soupisky se musí hlásit do bojů na špici tabulky.

Celková bilance s naším pátečním soupeřem vyznívá lépe pro Mladoboleslavské. Z 11 vzájemných ligových zápasů zvítězila Dukla dvakrát, třikrát se body dělily a v šesti případech se radovali hráči Boleslavi.

Naše poslední střetnutí s týmem z města automobilů se datuje do 9. kola ligového ročníku. V něm ze hřiště odcházeli spokojenější hráči v modrobílém, protože díky gólů Klobásy z 84. minuty získali všechny tři body. „Vytvořili jsme si velké množství pološancí, byli jsme aktivnější v pokutovém území než soupeř, ale jenom do vstřelené branky. Do té doby jsme měli blíž k vítězství, ale soupeř využil jedinou svoji vážnou příležitost a nám už nezbýval čas na to, abychom s tím zápasem něco udělali,“ shrnul podzimní porážku trenér Jaroslav Hynek. Všichni doufáme v to, že na páteční pozápasové tiskové konferenci se bude našemu trenérovi hodnotit utkání o poznání lépe.