clanek-1
  • Dětský domov Dolní Počernice

  • 28.03.2017

Dukla se už potřetí účastnila Dětského domov cupu

Už 14. ročník Dětského domov cupu zahájil turnaj ve stolním tenise, který se pravidelně odehrává v Hamr Sport centru v Braníku. Turnaje se účastní vždy kolem 30 dětských domovů, které bojují jak o nejlepší výsledky v tomto turnaji, tak o cenné body do celkového bodování DDCUP 2017.

Turnaj dětem zpestřily zápasy s našimi fotbalistkami a fotbalisty. Proti výběru z dětských domovů nastoupily dívky Andrea Lupačová (WU18) a Tereza Žáková (WU15). Za kluky to byli Ondřej Soukup (U17), Václav Kočí, Jan Kozojed a Tomáš Mejdr (všichni U15).

„Náš klub se již v minulosti dvakrát účastnil jednotlivých dílů Dětského domov cupu, zároveň dlouhodobě spolupracujeme s dětským domovem v Dolních Počernicích, který turnaj ve stolním tenise pořádá. Proto jsme rádi přijeli podpořit první díl DDCUPu 2017. Myslím, že jsme si to společně všichni náramně užili,“ řekla Kristýna Kratochvílová, tisková mluvčí FK Dukla Praha.

Hrálo se v kategoriích kluci a holky, ročník 1999 a mladší a ročník 2002 a mladší. Bronz za třetí místo si odvezl dětský domov z Ústí nad Labem. Vítězem, se stal opět tým z Dlažkovic, když ve finále porazil Ostravu Vizinu a zopakovali tak po třetí v řadě za sebou průběh finále!

Na závěrečné vyhlášení dorazil i obránce A mužstva Dominik Preisler, který si spolu s sebou přivedl posilu z Teplic, bývalého hráče Dukly Michala Jeřábka. Společně s nimi předali dárky a ceny dětem hráčky Dukly Andrea Lupačová WU18, Tereza Žáková WU15 a Ondřej Soukup U17.

Partnery projektu DDCUP jsou: Fotbalová asociace České republiky, Policie České republiky, Hlavní město Praha, České dráhy, Crocodille, Dorty domu a Hamr sport Braník