clanek-1
  • A-tým

  • 17.03.2017

​V neděli hraje Dukla ve vršovickém Ďolíčku

Utkání 21. kola mezi Duklou a Bohemkou se odehraje v neděli 19. března. Zápas 9. týmu s 12. bude zajímavý hned ze dvou důvodů – jde o malé pražské derby a zároveň boj o umístění v první desítce.

Bohemians má po dvaceti kolech 21 bodů, tedy o dva méně než Dukla.

Zajímavá je jejich jarní série výsledků. Ačkoliv v prvním jarním kole prohrála na Spartě shodně jako Dukla 0:1, ostatní utkání se Slováckem, Jabloncem a Brnem skončila bezbrankovou remízou. Bohemka na jaře nevstřelila ani jednu branku, a to se nezměnilo ani v posledním dohrávaném utkání z podzimu proti Plzni, které prohrála 0:1.

„Bohemians na jaře přešli na nové rozestavení, které je předurčeno k tomu, aby neinkasovali. Je malinko jiné, než co hrají ostatní týmy. My se na to připravujeme, načítáme jejich hru, abychom, pokud i proti nám nastoupí v rozestavení 3–4–3 nebo 5–4–1, jak tomu, kdo chce říkat, zápas zvládli a byli úspěšní,“ uvedl trenér Jaroslav Hynek.

Úspěšní jsme proti Bohemians byli v domácím utkání na podzim, tehdy jsme hráčům z Ďolíčku vstřelili čtyři góly. Celková bilance je od postupu v roce 2011 lehce nakloněná Vršovickým, kteří třikrát brali plný počet bodů, zatímco Dukla jen dvakrát. Čtyřikrát skončila utkání remízou.

Zápas budou dozorovat pánové Pavel Franěk, Petr Blažej a Tomáš Mokrusch. Čtvrtým rozhodčím je Ondřej Černý. Delegáti Pavel Mareš a Milan Ondo.

Poslední utkání soupeře

Bohemians Praha 1905 – FC Viktoria Plzeň 0:1 (0:1)

Branka: 8. Bakoš.
Rozhodčí: Hrubeš – Peřina, Pochylý.
ŽK: Buchta – Matějů, Janža, Krmenčík, Hájek.
Diváci: 4912.

Bohemians Praha 1905: Fryšták – Dostál, Buchta, Krch, Švec (36. Šmíd), Havel – Hubínek (76. Kabajev), Jirásek – Mašek, Markovič, Kuchta (84. Nitrianský). Trenér: Koubek.

FC Viktoria Plzeň: Kozáčik – Matějů, Hájek, Hubník, Janža – Kopic, Hořava, Hrošovský, Zeman (89. Kovařík) - Krmenčík (68. Chrien), Bakoš (87. Poznar). Trenér: Pivarník.

Poslední vzájemné utkání

FK Dukla Praha – Bohemians Praha 1905 4:1 (1:1)

Branky: 24. vlastní Dostál, 66. Považanec, 80. Kušnír, 90. Néstor - 12. Mašek.
Rozhodčí: Příhoda – Moláček, Hájek.
ŽK: Juroška, Kušnír – Luts, Jirásek.
ČK: 44. Havel (Bohemians).
Diváci: 3 147.

FK Dukla Praha: Rada – Kušnír, Štetina, Bezpalec, Preisler – Hanousek, Považanec (87. Vopat), Tetour – Juroška (59. Néstor), Olayinka, Čajič (73. Miloševič). Trenér: Hynek.

Bohemians Praha 1905: Budinský – Dostál, Krch, Šmíd, Havel – Hašek, Mašek (67. Jindřišek), Hubínek, Jirásek, Luts (88. Berger) - Holenda (75. Jeslínek). Trenér: Koubek.