clanek-1
  • A-tým

  • 02.03.2017

Padaly rekordy! Lukáš Štetina s Filipem Radou v Souboji plejerů

V úterý proběhl ve Zbuzanech u Prahy třetí ročník projektu Souboj plejerů, v němž se hráči ePojisteni.cz ligy, které vybrali fanoušci, utkali celkem ve čtyřech disciplínách. Výjimečnost letošního ročníku podtrhl fakt, že nominovaní dokázali přemazat rekordní zápisy hned ve dvou disciplínách. O jeden se postaral Lukáš Štetina!

O soutěžících v jednotlivých disciplínách hlasovali na webu ePojisteni.cz ligy fanoušci, kteří vybírali z klubových nominací. Do konečného klání, ve kterém spolu hráči změřili síly v přesnosti střelby, přímých kopech, tvrdosti střely a slalomu, pak vstoupili fotbalisté s nejvyšším počtem hlasů. Z Dukly to byl Filip Rada a Lukáš Štetina.

Souboj zahájila přesnost střelby, kterou opanoval záložník Jablonce a reprezentačního výběru do 21 let Michal Trávník. Ten z deseti pokusu zamířil do břevna hned čtyřikrát. 

Jako druzí se pak do Souboje plejerů zapojili brankáři, konkrétně jablonecký Roman Valeš, hradecký Radim Ottmar a Filip Rada. Všichni tři borci čelili střelám zbývajících hráčů a nejlépe se s porcí devíti pokusů vyrovnal Radim Ottmar.

V disciplíně hodnotící tvrdost střely se pak Souboj plejerů dočkal rekordu. Suverénním způsobem se o něj postaral obránce Lukáš Štětina. Ten vyslal do sítě míč rychlostí 134,83 km/h a druhého v pořadí Milana Nitrianského překonal o více než 11 km/h.

„Můj výkon mě potěšil. Věděl jsem, že mám tvrdší střelu, ale přesně mi ji nikdo ještě neměřil,“ poznamenal Štětina a dodal: „Už odmala se mi líbili hráči s tvrdou střelou. Mým dětským vzorem byl Roberto Carlos. Že jsem tedy tuhle disciplínu vyhrál právě já, je pro mě třešničkou na dortu.“

V poslední disciplíně, rychlostním slalomu, předčil oba své konkurenty útočník Bohemians Dominik Mašek, který vymezenou trať prolétl rychlostí 11:05 vteřin, druhý Christian Frýdek a třetí Jan Sýkora zaznamenali čas 13:09, resp. 13:45.

VÝSLEDKY SOUBOJE PLEJERŮ

TVRDOST STŘELY
1. L. Štětina 134,83 km/h
2. M. Nitrianský 121,79
3. J. Zmrhal 121,07
PŘESNOST STŘELY
1. M. Trávník 4 břevna
2. P. Zavadil 2
SLALOM S MÍČEM
1. D. Mašek 11:05 sekund
2. Ch. Frýdek 13:09
3. J. Sýkora 13:45
PŘÍMÉ KOPY
1. R. Ottmar 1 obdržený gól
2. R. Valeš 3
3. F. Rada 5

Předchozí vítězové  zde.