clanek-1
  • Preview k zápasu

  • 20.02.2017

S Karvinou potřetí v sezóně

Jak už nadpis napovídá, na našeho druhého jarního soupeře narazíme v sobotu už po třetí. Předchozí dvě střetnutí nevyzněly pro Duklu zrovna pozitivně a tak všichni netrpělivě vyhlíží nápravu, která by měla být na programu v prvním domácím utkání Dukly v roce 2017.

Letní zápas proti Laštůvkovi a spol. vyzněl výsledkově lépe pro soupeře a stejně tak i penaltové drama na zasněženém povrchu Městského stadionu z konce listopadu v rámci osmifinále domácího poháru.

Karviná vstoupila do jarní části ligy posílená o srbského obránce Jovanoviče, boleslavského Kalabišku nebo Dresslera z Teplic. Není ale pochyb o tom, koho v nejvýchodněji situovaném ligovém městě pokládají za nejvýraznější posilu. Je jím brzy 27letý forvard Tomáš Wágner, který bude hostovat v dresu ligového nováčka do konce sezony z Jablonce. "Příchod Tomáše Wágnera opravdu kvituji, to je gólový hráč, který nám pomůže. Jeho příchod by měl v útoku výrazným způsobem zvednout konkurenci a motivovat ostatní," hodnotil trenér Weber příchod zimní posily.

Svěřenci Jozefa Webera načali jaro domácí remízou se silnou Mladou Boleslaví, když se nechali o výhru připravit 12 minut před koncem. Úspěšným střelcem na straně domácích byl Lukáš Budínský. „Jsem spokojený s hrou, nikoliv s výsledkem. Po patnácti minutách jsme získali převahu i agresivitu. Měli jsme dobré akce i šance, jenže tomu chyběl gól. Nakonec jsme se zaslouženě ve druhé půli dostali do vedení, ale euforie vydržela jen chviličku. Mužstvo musím pochválit, kluci by si výhru zasloužili,“ uvedl kouč Weber na pozápasové tiskové konferenci. Díky získanému bodu drží Karviná momentálně sedmou příčku. Nachází se tedy pouze o jeden stupínek před Duklou a rozdíl mezi oběma týmy činí 3 body.

Na straně domácích se vrací kapitán Marek Hanousek, který absentoval v úvodním kole na půdě Hradce kvůli čtyřem žlutým kartám. Nechme se tedy překvapit, zda-li trenérské duo Hynek-Drsek vsadí na otřepané, ale léty prověřené anglické pravidlo „Never change the winning team“, anebo přeskupí šiky v záložní řadě tak, aby zde vzniklo místo pro tvář Dukly posledních let.