clanek-1
  • WU9

  • 09.02.2017

WU9: Mladší přípravka dívek odehrála tento víkend dva fotbalové turnaje

V sobotu 4.2.2017 se v areálu Braník Hamr konal turnaj pro kluky 2010 a mladší, kterého se zúčastnily i naše nejmladší baletky. V neděli pak hrály starší holky týmu ve Zbuzanech.

V sobotu ke každému z celkem pěti zápasů holky nastoupily s velkým nasazením a odhodláním vstřelit do soupeřovy branky co nejvíce krásných gólů. Ve většině zápasů se to podařilo a holky se právem radovaly. Nejvíce asi Lenka Gajzlerová s celkem čtyřmi trefami do sítě a Kristina Puchalová, která se trefila dvakrát. Ale ani baletky, které tentokrát neskórovaly a za záda soupeřova brankáře z jejich kopačky míč nedoputoval, rozhodně nemusí být smutné! I díky jejich nasazení baletky vybojovaly krásné páté místo na turnaji.

Ke svým prvním zápasům v dresu Dukly nastoupila Nikolka Linhartová, jedna z našich nejnovějších posil.

Sestava: Kateřina Voříšková, Lenka Gajzlerová, Ema Škorňová, Ema Stanislavová, Kristina Puchalová, Nikola Linhartová

Hodnocení trenéra Jana Zimy: „Musím říci, že holky se kluků vůbec nebály a předvedly pěkný a dravý fotbal. Chtěl bych pochválit zejména Kačku Voříškovou, která z pozice brankářky zvládla několikrát prokličkovat celé hřiště a dostala se tak do skvělé gólové šance. Dále Emu a Emu za pěkné zákroky v obraně. Lenku Gajzlerovou za výbornou techniku na míči, díky které se jí podařilo vybojovat balón a zakončit několika krásnými góly. Kristinku za to, že se z obrané pozice zvládla velmi rychle dostat před soupeřovu branku a několikrát přesně zaskórovat. A v neposlední řadě bych také chtěl vyzdvihnout výkon naší nové posily, Nikolky. I přes to, že to byl její první fotbalový turnaj v barvách Dukly, stala se rovnocennou spoluhráčkou celého týmu. Všechny holky chválím, ale také si uvědomuji, že oproti klukům máme ještě stále co dohánět.“

Turnaj přípravek ve Zbuzanech

Druhý víkendový turnaj mladší přípravka odehrála proti klukům ročník 2009 na umělé trávě v hale ve Zbuzanech. Tým byl oslaben díky probíhajícím prázdninám a herní projev tomu odpovídal. V sestavě se tak objevily dívky nejen ročník 2008, ale i 2009 a 2010. Naše hráčky do turnaje vstoupily dobře. V prvním zápase se ujaly vedení a hru si užívaly. Nakonec však o vedení přišly a stejně jako v sobotu skončil první zápas remízou 1:1. Od tohoto zápasu byla naše hra opravdu spíše nedobrá. Občas se nějaká hráčka blýskla pěknou kličkou, nebo nahrávkou, ale to bylo skutečně málo. Turnaj byl dlouhý a nám se stále příliš nedařilo. Až v předposledním zápase to vyšlo. Po našem úvodním gólu se nálada změnila a holky začaly zase hrát a taky dávat góly. Nakonec zápas skončil výhrou a nálada už byla mnohem lepší.

Hodnocení trenéra Jána Makoviče: „Viděl jsem kousek sobotního turnaje a musím, říct, že z hry mladších fotbalistek jsem měl větší radost. Myslím, že by nebylo správné svádět náš herní projev na to, že jsme neměli nejlepší střelkyně týmu, nebo si vymýšlet, že s kluky nešel hrát vyrovnaný fotbal. Holky, které v neděli hrály, toho mají za sebou hodně, takže se měly ukázat v lepším světle. Uvidíme, jak obstojíme na turnaji v Brně v konkurenci dívčích klubů.“