clanek-1
  • Juniorka

  • 21.03.2012

Patrik Svoboda nastoupil za reprezentaci U18 v Portugalsku

Talentovaný útočník Patrik Svoboda si připsal další reprezentační start. S českým výběrem U18 nastoupil v úterý na půdě Portugalska.

Svěřenci trenéra Csaplára prohráli přípravné utkání ve Fátimě 0:3, samotná hra však byla vyrovnanější, než by se z výsledku mohlo zdát. Patrik Svoboda odehrál první poločas a připsal si pátý start v týmu U18.

„Výsledek je z našeho pohledu daleko horší než předvedená hra. Tu hodnotím velice pozitivně, udělali jsme další krok kupředu. Vyrovnali jsme se silným Portugalcům ve fotbalovosti, držení míče, předvedli jsme hodně zajímavý herní posun, kterému bohužel chyběly góly. Jediný rozdíl ve hře obou týmů byl v činnosti v pokutovém území, a to v ofenzivní i defenzivní činnosti. Domácí si v šancích počínali suverénně a sebevědomě, nepanikařili. V této činnosti jsou jinde. I tak ale hodnotím naše vystoupení pozitivně,“ uvedl trenér Josef Csaplár.

Portugalsko "18" - Česká republika "18" 3:0 (1:0)

Sestava ČR: Kotnour - Štěrba (82. Studený), Chocholoušek, Lüftner, Bejbl (46. Hýbl) - Čermák, Salašovič, Trávník (72. Nerad) - Fulnek (62. Holub), Klobása (62. Stratil), Svoboda (46. Kadula). Trenéři Csaplár, Kohout, Kouba.