clanek-1
  • Rozhovory

  • 24.01.2017

Ladislav Vopat: „Za své góly jsem rád“

Ve dvou odehraných zápasech v zimní přípravě dali hráči Dukly celkem 5 gólů a hned u dvou z nich je napsán jako autor Ladislav Vopat. Dvaadvacetiletý útočník tak zatím vlastní přídomek nejlepšího střelce týmu v přípravě. V následujících řádcích popisuje tréninky v panujících mrazech, změny v kádru i nadcházející utkání.

Máme za sebou 3 týdny přípravy, jak bys je zhodnotil?

Obzvlášť první 2 týdny přípravy byly velice náročné. Měli jsme skoro každý den dvoufázové tréninky, které byli zaměřené hlavně na nabrání kondice. Ve 3. týdnu nám už začaly přípravné zápasy, které pro mě osobně byly vítány po dlouhé zimní pauze.

Ve dvou přípravných zápasech si dal dva góly. Cítíš se ve formě?

Máme zatím začátek přípravných zápasů, takže se nedá mluvit o formě. Samozřejmě jsem rád, že jsem ty góly dal. V zápasech jsem se cítil dobře a pro celý tým je pozitivní, že jsme v obou utkáních uhráli i dobré výsledky.

V sobotu jsme odehráli přátelské utkání s Unionem Berlín, který má v týmu jednoznačně zajímavé hráče. Co sis z toho měření sil odnesl?

Je vždycky zajímavé porovnat síly s některým zahraničním celkem. V Německu je fotbal hodně fyzicky náročný a rychlý, hraje se "nahoru, dolů", žádný odpočinek. V sobotu bylo asi trochu vidět, že Berlín má těsně před sezónou a je v jiné fázi přípravy než my, ale myslím, že jsme v zápase nijak nepropadli a byli jsme vyrovnaným soupeřem, což bylo vidět i na výsledku.

V týmu došlo během zimní přestávky k několika odchodům a příchodům. Jak vidíš současnou sílu Dukly?

Myslím, že za hráče, kteří v zimě odešli, přišla kvalitní náhrada. Dobré je, že noví kluci jsou s námi od začátku přípravy, mají tak dostatek času na to, aby poznali prostředí na Dukle a zároveň jsme se sehráli na hřišti. Věřím, že po konci sezóny budeme v tabulce mnohem výš, než jsme teď.

Letošní leden je v Čechách celkem mrazivý. Jak se ti v takovýchto podmínkách trénuje?

Dýchat tak chladný vzduch není nic příjemného, zima je opravdu velká. Jeden trénink jsme dokonce kvůli mrazům přesunuli do haly ve Zbuzanech. Jinak trénujeme vždy venku, takže se s mrazy musíme vypořádat.

Před odletem do Turecka nás čekají ještě dvě přípravná utkání. (Pardubice, Žižkov). Co od těchto zápasů čekáš? Přeci jen půjde asi o trochu jiná utkání, než byl například zápas proti Unionu, pro který to byla generálka před jarem…

Pro většinu týmu jsou to jedny z prvních zápasů v tomto roce, takže hráči nejsou tolik svázáni taktikou a padá hodně gólů. My se budeme snažit, i když jde jen o přípravu, v každém zápase zvítězit a předvést kvalitní výkon.