clanek-1
  • Rozhovory

  • 18.01.2017

Matúš Hruška a jeho první rozhovor

Být gólmanem je specifické povolání. V sestavě je pro tyto fotbalisty vyhrazené pouze jedno místo a prakticky vždy je čeká tvrdý boj o pozici. Nejinak tomu bude v případě mladého slovenského brankáře Matúše Hrušky, který se přichází poprat o místo mezi třemi tyčemi se zkušenějšími kolegy.

Jaké jsou tvé první pocity po přestupu do Dukly?

Cítím se výborně, protože můžu naplno trénovat a myslím si, že je to pro mě krok kupředu v mé kariéře.

Jak se rodil celý přestup? Médii proběhlo, že si měl blízko k angažmá ve Zlíně, kde jsi byl na zkoušce.

Ano, to je pravda, byl jsem tam na zkoušce. Tímto děkuji Zlínu za to, že mi dal šanci, i když jsme se nakonec spolu nedomluvili. Poté mi volal hráčský agent Mišo Holeščak, že pro mě má nabídku z Dukly Praha a že se mi z tohoto klubu ozvou. Tak se i stalo a byl to seriózní zájem, ze kterého jsem měl dobrý pocit. Vše proběhlo velmi rychle. Přicestoval jsem do Prahy, kde jsem splnil všechny potřebné testy a následně podepsal smlouvu.

Do Dukly v tomto přestupovém období zamířil už Frederik Bilovský, taktéž z Myjavy. Bereš to jako výhodu, že aspoň někoho z týmu už znáš?

Samozřejmě to beru jako velkou výhodu. S Fredem se už navzájem známe, jelikož jsme spolu působili dva roky v Myjavě, takže si můžeme být nápomocní.

V Dukle je momentálně poměrně početná kolonie Slováků (Štetina, Považanec, Kovaľ, Bilovský, Hroššo). Hrálo to nějakou roli ve tvém rozhodování, kterou nabídku upřednostnit?

Je pravda, že je tady hodně Slováků, ale osobně znám pouze Frederika, takže při rozhodování to příliš velkou váhu nemělo.

Jsi mladým gólmanem a pravděpodobně budeš krýt záda zkušenému Filipu Radovi. Jak se na tuto spolupráci těšíš?

Určitě se na spolupráci s Filipem Radou těším. Je to zkušený gólman, od kterého se budu mít co učit, takže v konečném slova smyslu může být tato spolupráce pro mě přínosem.

Působíš také ve slovenské „jednadvacítce“. Jak moc důležité je z tvého pohledu vědět, že z Dukly je cesta do reprezentačního A-týmu vaší země už prošlapaná? Lukáš Štetina s Jakubem Považancem jezdí na srazy poměrně pravidelně.

Mám ambice se jednou dostat do reprezentačního áčka a vím, že chalanům z Dukly Štéťovi a Povimu se to už povedlo. Pro mě je důležité být trpělivý a především se dostat do nominace U21 na závěrečný turnaj do Polska.

Čeho bys chtěl v Dukle dosáhnout?

Snem každého hráče je vyhrát ligu anebo pohár a následně se probojovat do evropských pohárů.