clanek-1
  • Rozhovory

  • 13.01.2017

Premiérový rozhovor Frederika Bilovského

Sebevědomí slovenskému středopolaři určitě nechybí. Do Dukly přišel vyhrávat a znovu zažít atmosféru evropských pohárů, jejichž předkola si už vyzkoušel v Myjavě. První zahraniční angažmá Frederika Bilovského právě začíná.

Před několika měsíci si pravděpodobně nepředpokládal, že budeš nyní v Dukle. Jaký je to pro tebe pocit?

Je to pro mne milé překvapení. Všechno se děje z nějakého důvodu. Já osobně to vnímám jako velkou výzvu a jako krok vřed, protože česká soutěž je, co se týká kvality, před slovenskou. Sám jsem na to zvědavý a těším se.

Měl si i jiné nabídky?

Některé nabídky byly, ale nyní je už bezpředmětné je vyjmenovávat. Dukla mě oslovila i férovým a příjemných jednáním, všechno se mi zde líbilo, takže nebyl důvod říct ne.

Znáš se s někým z kabiny, anebo teprve proběhne velká „seznamovačka“?

Absolutně nikoho tu neznám, takže všechno pro mě bude nové, ale těším se na to.

Je to tvé první angažmá mimo Slovensko, tak jak se těšíš do Prahy?

Uvidíme, je to určitě velká změna. Hrál jsem v Myjavě, která má 12 tisíc obyvatel a bydlím v Trenčíně, který má 60 tisíc, ale Praha je úplně někde jinde. Jsem na to moc zvědavý. Myslím si, že s ničím nebude problém.

Znáš Duklu jako klub? Myslím tím styl hry, který předvádí a podobně…

Duklu jsem sledoval a vím, že hraje kombinačním stylem fotbalu, který by mi mohl vyhovovat, tak jsem zvědavý, jaké to bude v praxi.

Tradiční závěrečná otázka. Čeho bys tady rád dosáhl?

Myslím si, že by bylo velmi hezké si zopakovat minimálně předkola evropských soutěží. Určitě zde chci něco vyhrát ať už ligu nebo pohár.