clanek-1
  • Rozhovory

  • 05.01.2017

První rozhovor s Janem Holendou

Českou a ruskou ligou protřelý bijec "Johnny" navlékl ve čtvrtek dopoledne přes hlavu dres Dukly, zapózoval pro nezbytné foto a hned zamířil k úvodnímu rozhovoru. Ten se točil především okolo záležitostí spojených přestupem anebo jeho implementaci do herního systému, který se na Julisce dlouhodobě praktikuje.

Aktuálně si se stal hráčem Dukly, jaké z toho máš pocity a co to pro tebe znamená?

S Duklou jsme debatovali už před půl rokem a teď v zimě jsme se k tomu vrátili. Dotáhli jsme jednání do zdárného konce, který si přáli všichni. Pro mne to znamená mnoho, protože mi Dukla nabídla dobrý kontrakt i co se jeho délky týče, takže já jsem spokojený.

Byla Dukla jasnou volbou, anebo jsi měl ještě další nabídky?

Jediný oficiální kontakt jsem měl pouze s Duklou a samozřejmě v tom ještě figurovala Bohemka, ve které jsem na podzim hostoval.

Co hoši v kabině? Předpokládám, že se díky tvým zkušenostem znáš s celou řadou z nich…

Jelikož jsem už starší hráč, tak se se všemi znám ať už osobně, anebo se samozřejmě známe ze zápasů, ve kterých jsme nastoupili jako soupeři. Doufám, že do týmu rychle zapadnu a bude všechno bez problémů.

Pravděpodobně si Duklu sledoval a víš, jakým stylem fotbalu se prezentuje. Myslíš, že do této hry bez problémů zapadneš?

Všichni ví, jaký fotbal hraje Dukla. Je to jeden z nejlepších stylů fotbalu, který v lize můžete vidět, co se týká držení míče. Doufám, že do tohoto systému zapadnu dobře a budu přínosem pro tým.

Čeho bys chtěl s Duklou dosáhnout?

První věcí je, že bychom chtěli posunout Duklu do horních pater tabulky, což si myslím je naprosto stěžejní. Ještě jsem nemluvil s trenérem osobně, ale určitě mi řekne, jaká je jeho představa ohledně mých úkolů.