clanek-1
  • Juniorka

  • 03.03.2012

Juniorka v generálce remizovala s Karlovými Vary

V posledním přípravném zápase remizovala juniorka Dukly s Karlovými Vary 0:0. Duel s třetiligovým celkem se odehrál na hřišti Mikulova.

Do prvních vážnějších příležitostí se Dukla dostala mezi 20. a 35. minutou. Jíra dvakrát řešil situaci ze strany vápna, ani jedna však neskončila brankou. Deset minut před přestávkou se míč odrazil k Čapkovi, který zůstal sám před brankou, ale trefil ležícího gólmana. Hosté měli v prvním poločase jedinou vážnější příležitost, když se karlovarský útočník prosmýkl po brankové lajně. Sobek včasným vyběhnutím jeho akci zastavil.

Ve druhém poločase se soupeř snažil kvalitně bránit a Dukla už si tolik šancí nevypracovala. Nejblíže ke vstřelení gólu byla po dvou pěkných akcích Svobody na pravé straně. Ani tentokrát se však domácí hráči neradovali, takže zápas skončil bezbrankovou remízou.

Hodnocení trenéra Jaroslava Peřiny: „V posledním přípravném utkání jsme nastoupili proti kvalitnímu soupeři, který se prezentoval vysokým napadáním a snahou o presink. V úvodu jsme s tím měli trochu problémy, ale postupně jsme se s tím vypořádali. Naše čtyři šance bohužel zůstaly nevyužity, takže utkání skončilo 0:0. Soupeř žádnou velkou příležitost neměl. Abych byl úplně spokojený, museli bychom vstřelit branku, ale výkon špatný nebyl. Máme ještě týden na to, abychom všechno do prvního utkání vyladili.“

FK Dukla Praha B – 1.FC Karlovy Vary 0:0

Dukla: Sobek – Fretinger, Preisler, Hrazdíra, Hanousek (70. Podkul) – Farkaš, Ouedraogo (70. Skála), Marič – Jíra (70. Heráň), Kotlík (46. Svoboda), Čapek.