clanek-1
  • Ženy B

  • 06.12.2016

Ženy B: Závěr sezony v Kladně

V neděli se konal turnaj ženských týmů na Kladně, čehož využil i rezervní tým Dukly. Byla to poslední akce ženského béčka v letošním roce, po které nastal zasloužený odpočinek. Znovu se hráčky sejdou v novém roce, přesně 12. ledna, a spustí zimní přípravu na jarní část.

Do Kladna dorazilo 12 týmů a právě Dukla B postavila hned týmy dva. Oba týmy si zahrály proti různým soupeřům a vyzkoušely si zejména halový „fotbal“ s futsalovým míčem. Na turnaji bylo i několik zajímavých týmů, dorostenky Slavie, reprezentace Policie ČR, Cheb, Teplice, Sezimovo Ústí či týmy, které dobře hráčky z Dukly znají – např. mix. Malešic, Braníka, ..., Dobré Pole, Libušín, Tuklaty.


Oba týmy se ve svých skupinách více trápily, nakonec vypadly ve čtvrtfinále s pozdějšími finalisty (Slavie a reprezentace PČR). Celkově jim podle organizátorů patřilo 7. a 8. místo, nic si tak závidět nemusely.

Žlutý tým: Poláčková – Motyková, Čechová, Zlatohlávková, Šedivá, Němečková, Pýchová, Kroutilová, Lerchová
Vínový tým: Psutková – Drdošová, Pavlíková, Kramerová, Alexová, Havlíčková, Košatková, Kůtová

Turnaj byl pro B-tým poslední letošní akcí, jarní část sezony začínají ve čtvrtek 12. ledna.

Jakub Kowolowski: „Nejprve bych rád pochválil turnaj, který byl organizačně povedený. Jsem velmi rád, že jsme se mohli účastnit se dvěma týmy. Hrát v hale pro hráčky nebylo nic lehkého, ale poradily si nakonec a konec sezony tak zpestřily.

Sezonu máme za sebou a věřím, že si všichni nyní odpočineme a nabereme nové síly do další části. Příprava bude pro nás velmi důležitá, budeme mít dostatek času na to, abychom se zejména zlepšili po organizační stránce v systému hry či efektivitě střelby. Bude to pro nás i dostatečně zápasová příprava, kde se budeme moci zaměřit na transfer věcí z tréninku do utkání.

Uplynulý podzim hodnotím poměrně kladně, postavením v tabulce i dominancí týmu na hřišti. Ani jednou nebyl žádný tým herně lepší jak my, což mě velmi těší. Naopak ztráty bodů byly zbytečné, přesněji prohra v Malešicích a remíza v Poděbradech. Mluvil bych zde zejména o neproměněných šancích, které se objevovaly i v jiných zápasech. Z chyb je však potřeba se učit a to, jak se nám to podaří, ukáže až jarní část. Žádné zemětřesení se v kádru konat nebude, rád bych s týmem pokračoval ve stejném složení a uvidíme, co nám tato spolupráce přinese do dalších utkání. Hráčkám bych poděkoval za podzim a budu se pomalu těšit na první sraz v novém roce.“