clanek-1
  • A-tým

  • 28.11.2016

Poslední zápas podzimu se Slováckem

Fotbalový podzim utekl skutečně rychle a máme před sebou poslední vystoupení v roce 2016. Slovácko je naším posledním soupeřem a zároveň prvním, se kterým se v letošní sezóně potkáváme podruhé.

Ve druhém kole ePojisteni.cz ligy jsme na stadionu Miroslava Valenty uhráli bod za remízu 2:2. Úspěšnými střelci na straně Dukly byli Olayinka s Néstorem, za domácí Košút se Zajícem. Oba góly v naší síti přišly ze vzduchu, což je také zbraň, o kterou se může Slovácko dlouhodobě opřít. Na hrotu útoku operuje fyzicky dobře vybavený útočník z afrického Toga Francis Koné, kterého právě ony centry do pokutového území přednostně hledají.

Celková bilance vzájemných střetnutí s celkem z Uherského Hradiště je ne zcela pozitivní. Z jedenácti případů Dukla dokázala zvítězit pouze dvakrát, pětkrát se týmy rozešly smírně a čtyři vítězství oslavil soupeř.

Na cestu do Liberce, kam jeli Jihomoravané k zápasu 15. kola, nebudou pravděpodobně vzpomínat s úsměvem na rtech. V zápase vedli dvoubrankovým rozdílem, a přesto odjížděli domů pouze s bodem. Oba inkasované góly obdrželi z pokutových kopů, které byly zahrávány po poměrně přísně odpískaných faulech. Obdrželi dvě červené karty a navíc se dožadovali penalty ve svůj prospěch po faulu libereckého Karafiáta. „Jako trenér jsem toho v 58 letech zažil opravdu hodně a myslel jsem si, že mě už ve fotbale nic nepřekvapí, ale znova jsem byl dnes překvapen. Bodu si samozřejmě cením, ale pokud si někdo zasloužil vyhrát, tak jsme to byli my,“ takto se vyjádřil na pozápasové tiskové konferenci ke zmiňovanému utkání trenér Levý.

Oba nedělní soupeře dělí v tabulce pouze jediný bod. V případě výhry týmu Jaroslava Hynka bude mít Dukla po podzimní části na svém kontě 19 bodů, tedy naprosto stejné číslo, se kterým šla do zimní přestávky před rokem.


Vstupenky jsou k zakoupení online v síti Ticketportal. Nebo Dukla klubu na adrese Podbabská 5.