clanek-1
  • Preview k zápasu

  • 24.11.2016

V sobotu naposledy venku. Čeká nás Zlín

Podzimní část sezony se blíží ke svému konci, brzy budou Vánoce. A právě o prvním adventním víkendu čeká Duklu tým, s kterým se jako s jediným ještě tuto sezonu nestřetla – FC FASTAV Zlín.

O Zlínu se toho v posledních měsících napsalo více než dost. Tým, který prožil hrůzostrašné jaro, se v právě probíhajícím ročníku vymyká předsezónním prognózám a úspěšně válčí na špici tabulky.

S mimořádným úspěchem jsou spojována jména jako Vukadinovič, Jugas, Diop a především trenér Páník. Ten týmu ordinuje hru, která se v určitých rysech může podobat hře předváděné Lestrem, tedy především velmi dobře zvládnuté bleskové protiútoky.

I ty přispěly k tomu, že Zlín získal 31 bodů a je na druhém místě tabulky. Na první Viktorku Plzeň ztrácí pouhé dva body. Celkem devětkrát zvítězil a čtyřikrát remizoval. Jediným přemožitelem jihomoravského celku jsou Teplice. Na Stínadlech zvítězily 2:0.

Bilance vzájemných zápasů je příznivější pro Duklu. Od postupu Dukly a Zlína do první ligy se oba celky střetly pouze dvakrát, a to v minulé sezoně. Na Julisce jsme zvítězili 1:0. Na půdě Ševců to byl remízový zápas s dramatickým závěrem, ve kterém svým druhým gólem v nastaveném čase zachraňoval bod Néstor – 2:2.

Teď bychom potřebovali body tři, to ale nepatří na zlínském hřišti k nejlehčím úkolům. Budeme potřebovat vaši podporu! Hraje se v sobotu 26. listopadu od 15,00 hodin na zlínské Letné!