clanek-1
  • Juniorka

  • 18.02.2012

Juniorka podlehla v přípravě třetiligové Viktorii Plzeň B

V dalším přípravném utkání nastoupila juniorka Dukly na půdě třetiligové Viktorie Plzeň B. Západočeši zvítězili 4:1.

Úvod zápasu patřil Plzni, která během první čtvrthodiny zatlačila Duklu před její branku. Během této doby si vytvořila dvě příležitosti – nejprve Dvořák přestřelil, poté Šípek trefil Sobka. V 17. minutě Pražané inkasovali, když po přetaženém centru vrátil jeden z útočníků míč na penaltu, odkud Dvořák prostřelil Sobka.

Ve 20. minutě byl střelec branky vyloučen za likvidační faul na Freitingera, který utkání bohužel pro zranění nedohrál. Pak se hra vyrovnala, Dukle se dařil přechod do útoku a díky Matěji Hanouskovi byla hodně aktivní po levé straně. Ve 25. minutě našel Preisler krásně za obranou Sklenáře, který nezaváhal – 1:1. Ve 38. minutě centroval Hanousek na zadní tyč, odkud zakončoval Sklenář, ten však odkrytou branku minul.

Do druhé půle vstoupila Dukla velmi dobře, dařilo se jí držet míč a diktovat tempo hry. Bohužel se radovala Plzeň, když po individuální chybě krásně vystřelil Šípek – 1:2. V dalším průběhu se hra přelévala, ale Plzeňští byli přímočařejší. V 82. minutě postupoval sám na Hůlu Šípek, který skóroval – 1:3. Dvě minuty před koncem si pak srazil centrovaný míč do vlastní branky Šmíd – 1:4.

Hodnocení trenéra Jaroslava Peřiny: "Úvodních 60 minut nebylo z naší strany vůbec špatných. Plzeň však byla zatím nejkvalitnějším B týmem, na který jsme narazili. Zápas se hrál ve velmi dobrém tempu a hra se přelévala ze strany na stranu. Kdyby Sklenář proměnil na 2:1, asi by se zápas vyvíjel jinak. Vlastní chybou jsme ale inkasovali a nalili soupeři energii do žil. Plzeň pak byla lepším týmem, o čemž svědčí i statistiky. Zatímco v prvním poločase jsme měli devět střeleckých pokusů, ve druhém poločase už jenom jeden. Nedokázali jsme si totiž poradit s aktivní obranou Plzně, která zvládla druhou půli lépe než my.“

FC Viktoria Plzeň B – FK Dukla Praha B 4:1 (1:1)

Branky: 15. Dvořák, 55. Šípek, 82. Štípek, 88. vlastní Šmíd – 25. Sklenář.

Dukla: Sobek (46. Hůla) – Freitinger (20. Podkul), Hrazdíra, Šmíd, Hanousek Matěj – Preisler (60. Skála), Ouedraogo (46. Fryčer), Farkaš (75. Čapek) – Čapek (46. Svoboda), Sklenář (60. Heráň), Jíra (60. Kotlík).