clanek-1
  • Preview k zápasu

  • 14.11.2016

Derby se Slavií se blíží

Pátečním domácím derby proti Slavii otevře Dukla závěrečnou část podzimní části ePojisteni.cz ligy. Ze zbylé trojice zápasů se utkání s týmem okolo Milana Škody jeví jako jednoznačně nejatraktivnější.

Pravděpodobně se ani nemusíme zamýšlet nad prestiží nadcházejícího zápasu. Právě střetnutí s Červenobílými se svou atraktivností řadí mezi nejvyhecovanější a nejzajímavější „spektákly“, které můžeme v ochozech Julisky shlédnout. Pramálo záleží na momentální formě a výsledcích. Tohle je derby, které samo o sobě generuje to nejlepší, co v každém hráči je. Avšak přece jen se nejbližší souboj Dukly se Slavií v lecčems liší od těch předešlých.

V první řadě je aktuální forma a tabulkové postavení týmu z Edenu, kterého můžeme nyní spatřit na pozicích, které vyklidil ještě před naším postupem mezi ligovou elitu. Po třinácti odehraných kolech se nachází na třetí příčce s nevelkým odstupem na Zlín a Plzeň. Ve Vršovicích jistě berou jako částečně zadostiučinění i to, že jejich úhlavní rival v podobně Sparty je o tři body zpět. Navíc potupen porážkou v derby „S“ na vlastním stadionu.

Nelze opomenout ani naší vzájemnou spojitost v podobě trenéra Jaroslava Šilhavého. Ten zahájil sezonu na dukelské lavičce, ale již po pátém kole kývl na lákavou nabídku pražské Slavie, která sháněla náhradu za odvolaného Dušaha Uhrina. Nový kouč Sešívanách odpovídal během reprezentační pauzy na klubovém webu na otázky ohledně vytížení svých hráčů před utkání na Julisce. „Většina kluků jede na reprezentaci a nebudeme je tu mít. Uvidíme, s čím se vrátí. Jsem za ně rád, na druhé straně nám to komplikuje práci, odjede asi devět hráčů a můžeme trénovat maximálně skupinově. Někteří navíc hrají ještě v úterý a my už v pátek hrajeme s Duklou. Například Simon Deli se vrací ve středu a je nepříjemné, aby hrál už v pátek.“

Při pohledu do statistik vzájemných zápasů se z našeho pohledu nejedná o nejoblíbenějšího soka. Z deseti dosavadních ligových utkání se radovala Slavia v šesti případech a čtyřikrát se oba soupeři rozešli smírně. V historicky prvních čtyřech měřeních sil po našem návratu do ligy se oba týmy rozešly po bezbrankové remíze.

Na první výhru nad velkým rivalem Dukla stále čeká. Jestli se ona nepříjemně vyhlížející bilance pozitivně upraví již tento pátek, se všichni s napětím necháme překvapit. Úvodní hvizd je naplánován na 20:15.