clanek-1
  • Juniorka

  • 05.02.2012

Dukla zítra vstoupí do prestižního Viareggio Cupu

Jeden z nejprestižnějších světových turnajů čeká na mladé fotbalisty Dukly v nejbližších dnech. Už zítra na Viareggio Cupu v Itálii sehrají první utkání se Sampdorií Janov.

Tým Dukly už je ve Viareggiu. Z Prahy mužstvo vyjelo v sobotu v osm hodin večer, do Itálie dorazilo dnes v 8.15 hodin ráno. Jako již tradičně bydlí Dukla v hotelu Paolina, kde má vytvořeno velice přátelské, domácí prostředí.

Dnes po snídani hráči odpočívali po nočním přesunu do Itálie. Po obědě pak společně vyrazili do města na úvodní karneval. Celkem se jich bude konat šest, každou neděli jeden. Tato událost byla pro všechny velkým zážitkem.

Všichni hráči jsou v pořádku a připraveni k prvnímu zápasu. Ještě dnes večer se k týmu připojili hráči a trenéři A mužstva – kouč Jan Suchopárek, Tomáš Pospíšil, Patrik Sobek a Pavel Radoš, kteří se na místo přesunuli ze soustředění v Pomezii.

Už zítra čeká Duklu první utkání ve skupině, které začne v 15 hodin. Na hřišti v městečku Chiavari nastoupí pražský tým proti Sampdorii Janov, která je největším favoritem skupiny. V ní se mužstvo střetne ještě se Spezií a mexickým celkem Pumas.

Viareggio Cup

Vireggio Cup (Viareggio Cup World Football Tournament Coppa Carnevale) byl založen v roce 1949 a patří k nejprestižnějším mládežnickým turnajům na světě. Účastní se ho italské velkokluby a další slavné týmy z celého světa. Každoročně do soutěže zasáhne 48 týmů. Ty jsou rozděleny do 12 skupin. Postup do osmifinále si zajistí vítězové skupin a další čtyři celky z druhých míst. Dukla je nejúspěšnějším zahraničním účastníkem v historii turnaje, Viareggio Cup dokázala vyhrát celkem šestkrát (1964, 1968, 1970, 1972, 1976 a 1980). V minulém roce zvítězil milánský Inter.

Letos je turnaj určen hráčům narozeným v období 1. ledna 1992 – 31. prosince 1996. Za každé mužstvo pak mohou nastoupit dva hráči narození v roce 1991.