clanek-1
  • Napsali o nás

  • 15.09.2016

Můj první gól v podání bývalého obránce Dukly, Petra Rady!

"Dosáhl jsem toho, co jsem si jako mladý hráč vysnil, a nebylo to tím, že jsem měl hodně talentu, ale tím, že jsem si to vydřel." Tak vzpomíná na aktivní kariéru Petr Rada, bývalý skvělý obránce Dukly, bývalý trenér reprezentace a současný fotbalové Příbrami. Vrchol prožil na Strahově proti mistrům světa z Itálie v kvalifikaci EURO 1984. Dal oba góly vítězů. "Na každé reprezentační utkání vzpomínám s velkou pokorou a úctou."

Kdy a kde jste s fotbalem začínal a kdo vás k němu přivedl?

Začínal jsem na okraji Prahy na Libuši, kde jsem se narodil a vyrůstal. Začal jsem zde hrát za žáky. K fotbalu mě přivedl otec, který na Libuši v minulosti na amatérské úrovni trénoval. I když aktivně fotbal moc nehrál, velmi se o něj zajímal. Tam tedy začala moje fotbalová kariéra. V dorosteneckém věku si mě vyhlédli skauti Dukly a já jsem se přesunul na Julisku.

Do jakých pozic vás ve vašich začátcích trenéři stavěli?

Od začátku jsem hrál buď levého obránce, nebo záložníka. Na jiných pozicích jsem příliš nenastupoval. Až v pozdějším věku, když jsem hrál v zahraničí, jsem nastupoval i na pozici stopera. Ale během své ligové kariéry jsem hrál v podstatě pouze levého obránce.

Celý článek