clanek-1
  • Rozhovory

  • 13.10.2016

Štěpán Koreš: "Vrátím se silnější"

Prožil povedenou loňskou sezonu na jejímž závěru přestoupil do Dukly, kde chtěl na své předešlé výkony navázat. Štěpán Koreš měl ale pořádný kopec smůly a v úvodu přípravy se během přátelského utkání zranil. Diagnóza byla neúprosná a tak se musel smířit s dlouhou rekonvalescencí a tvrdou prací na svém návratu. Se vším se pere velmi statečně a drží palce svým spoluhráčům v ligových bojích.

Během první části přípravy si se velmi nešťastně zranil. Jak to tenkrát v červnu vlastně bylo?

Byla to kombinace po pravé straně. Viděl jsem prostor, odkud bych mohl dát branku, Tety (Daniel Tetour) to dával naslepo před bránu a já chtěl obránce předskočit, bohužel jsem nebyl úplně zpevněný. Obránce šel do skluzu, já natáhl nohu, abych na něj nešlápl, noha se vytočila do strany, zatím co tělo pokračovalo rovně…Pak už si pamatuji jen silnou bolest v koleni a hned v ten moment jsem věděl, že je to hodně špatné.

Jaké byly výsledky vyšetření?

Zápas, ve kterém se mi to přihodilo, se hrál odpoledne, z toho důvodu vyšetření u doktora proběhlo až druhý den. Stejně mě ani nešlo úplně vyšetřit, protože koleno bylo hodně bolavé. Již ze slov doktora jsem věděl, že to bude přední zkřížený vaz. Druhý den to bohužel potvrdila i magnetická rezonance.

Předpokládám, že to bylo velmi těžké především pro tvoji psychiku…

Psychika byla hodně špatná, pořád to ve mně je. Po povedeném ročníku a přestupu jsem chtěl dát ještě více branek než v minulé sezóně, věřil jsem si a bohužel se stala takováto věc. Fotbal je takový a já se budu snažit se vrátit ještě lepší.

Umožňuje ti momentální stav léčby aspoň částečně trénovat?

Momentálně se připravuji s fyzioterapeutem a naším kondičním trenérem. Jsem 2,5 měsíce po operaci, takže se koleno začíná zlepšovat, snad to bude lepší a lepší.

Na kdy odhadují lékaři tvůj návrat na trávník?

Zrovna teď v týdnu jsem měl kontrolu u pana Holibky, který mi říkal, že není kam spěchat. Takovéto zranění si většinou vyžaduje minimálně 8 měsíců specifické přípravy od operace. Říkal, že se to nedá urychlit a já poslouchám, co říká, protože je to jeden z nejlepších operatérů u nás.

Jak hodnotíš dosavadní vystoupení Dukly v lize?

Myslím si, že bodů mohlo být mnohem více, protože ve všech zápasech jsme byli herně lepší, bohužel fotbal se hraje na góly. Řekl bych, že bychom měli být někdy přímočařejší a jít do vápna ve více lidech, pak ta šance na vstřelení gólu je větší. Také si myslím, že nás trochu brzdí i zranění.

Jak často se vidíš se spoluhráči? Chodíš pravidelně na zápasy?

Za kluky jezdím s fyziem skoro každý čtvrtek do Roudnice a pak chodím na každý domácí zápas od utkání se Spartou, od kdy jsem už mohl celkem dobře chodit o berlích. Teď se samozřejmě těším na Liberec a věřím, že to zvládneme a posuneme se zase v tabulce výš.