clanek-1
  • Ženy - přípravky

  • 30.09.2016

Zhodnocení turnaje dívčích přípravek skupiny A

Ve středu 28. 9. proběhla první kola soutěže dívčích přípravek. Hraje se ve třech skupinách a skupinu A hostila Dukla Praha na Julisce. Soutěž je primárně určena dívkám starší přípravky, tedy ročníkům 2006 a mladším.

Dukla Praha letos do soutěž postavila dva týmy. Jeden tým hraje ve skupině C a je složen z dívek starší přípravky. Ve skupině A hraje tým složen zejména z mladší přípravky WU9 doplněn o některé starší hráčky. Dukla tak na Julisce nastoupila s nejmladším týmem skupiny. Skupinu A tvoří týmy Pardubic, Brna Heršpic, Hradce Králové a Dukla „B“.

Hráčky na Julisce přivítalo krásné počasí a tak bylo možné hrát turnaj na trávě. V prvních utkáních se střetly Pardubice s Brnem a Dukla s Hradcem. Pokud někdo čekal velkou přestřelku, tak se zmýlil. I mladší hráčky bojovaly a snažily se hrát fotbal, nakonec však Hradec vyhrál 8:0 a Brno přehrálo Pardubice 7:1.

Druhé zápasy spolu sehrály Hradec s Brnem a Dukla s Pardubicemi. Brno dále pokračovalo ve svém vítězném snažení, na což měla určitě vliv i motivace, kdy hráčky měly slíbenou laser game, pokud vše vyhrají. Nakonec porazily Hradec 8:2. Mladé Duklačky se konečně sžily s větším míčem a systémem hry a ještě více přidaly na bojovnosti. Prvních dvacet minut skončilo 0:3. V druhé půlce se již dokázaly prosadit Hanička Makovičová a Míša Cyrani. Utkání nakonec skončilo 2:8 pro Pardubice.

Poslední zápasy měly již zcela jiný průběh. Pardubice sehrály s Hradcem vyrovnané utkání a nakonec Hradci podlehly 0:5. Rozjeté Brno svou kombinační hrou nedalo Dukle nejmenší šanci a svou návštěvu Prahy zakončilo vysokou výhrou 23:1. Jediný gól Dukly dala Ella Norlin, která nastoupila ke svému vůbec prvnímu fotbalovému utkání v kariéře.

Hodnocení trenéra Dukly Jána Makoviče: „Chtěl bych nejdříve poděkovat hostům, že nám pomohli vytvořit dobrou atmosféru a omluvit se za hluk daný rekonstrukcí stadionu. Když jsem dostal možnost hrát s mladšími dívkami tento turnaj, hodně jsem váhal a nevěděl jsem, co od toho mám očekávat. Přeci jen rozdíl zejména ve fyzické vyspělosti dívek byl obrovský. Nakonec jsem rád, že jsme do toho šli. Dokázali jsme hrát dvě vcelku vyrovnaná utkání a dali jsme i pěkné góly. Myslím, že na Julisce roste velmi dobrá generace fotbalistek. Musíme dostat do hry více klidu, nebát se jeden na jednoho, protože to umíme a začít více využívat kombinační hru. Velká pochvala všem našim hráčkám a to včetně brankařek. Gratuluji Brnu k předvedené hře, ty kombinace byly chvílemi až neuvěřitelné.“