clanek-1
  • WU9

  • 21.09.2016

Po silném dešti pěkný zápas fotbalistek WU9 s ČAFC Praha

V sobotu odehrály dívky do devíti let druhé mistrovské utkání proti klukům ročníku 2008. Zprvu se zdálo, že se zápas bude muset odložit, protože dvě hřiště připomínala spíše bazén. Naštěstí se týmy shodly na tom, že se zápas odehraje na staré trávě, která si s přívaly vody poradila bez problémů.

Zápas začal bez dlouhého rozcvičování a naše fotbalistky z Dukly do něj naskočily rovnýma nohama. Již po několika málo minutách Gabča nahrála Hance a ta z ostrého úhlu vstřelila úvodní branku utkání. Holky hrály celý zápas s velkým nasazením a své vedení udržely 6 minut. Pak se již povedlo skórovat domácím a ti přidali do konce čtvrtiny ještě jeden gól.

Zápas byl hodně vyrovnaný. Dukla prostřídala celou řadu mladších hráček a za dobrý výkon je potřeba holky pochválit. Naše hra byla hlavně hodně bojovná. Holky se snažily skórovat a občas předvést kličku, kluci zase velmi pěkně kombinovali a zejména nahrávkami náš tým přehráli. Utkání nakonec dívky prohrály, ale jejich hra byla moc pěkná a to po celou dobu utkání.

Hodnocení trenéra Honzy Makoviče: „Výborný zápas, super týmový výkon i individuální představení některých hráček. Gratuluji Nikitce ke krásnému gólu, kdy její střela prošla mezi nohama obránce, jako kdybychom takové střely trénovali. Velká pochvala Hance, která zaznamenala Hattrick, jednu tyčku a spoustu dalších střel. Další velká pochvala Kačce za super brankařský výkon. Kluci nám ukázali, kde máme rezervy a přesně to sedí do připraveného tréninkového plánu. Musíme zapracovat na nahrávkách a také kombinační hře.“