clanek-1
  • BSC Praha

  • 20.09.2016

Dukla přihrává... Nový zastřešující projekt fotbalového klubu Dukla Praha

Existuje snad hezčí pocit ve sportu, než když dáte gól? A co teprve, když na ten gól můžete někomu přihrát a vidět radostný výraz ve spoluhráčově tváři? Přesně takový pocit chceme v Dukle zažívat co nejčastěji.

V projektu „ DUKLA PŘIHRÁVÁ…“ ovšem nejde pouze o radost ze vstřelených branek na hřišti, ale zejména o to, kdy se z pomyslné branky mohou těšit ti, ke kterým osud nebyl nebyl příliš vlídný a přesto se s ním perou.

Pro výkop tohoto projektu jsme zvolili malé pražské derby FK Dukla Praha - Bohemians Praha 1905, na který jsme pozvali sportovce z klubu BSC Praha. Na začátku utkání nechyběli na společný nástup, o poločase proběhl nácvik pokutových kopů.

Blind Sport Club Praha dlouhodobě pracuje se sportovci a podporuje absolventy a studenty vysokých, středních a základních škol v Praze a Středočeském kraji.

První kontakt mezi BSC Praha proběhl na jaře minulého roku.„Vzpomínám si, že se mi ozval asi před půlrokem pan Popovič, který trénuje malé kluky do 9 let s tím, že si nás našli na webu a že jim tenhle projekt přijde zajímavý. V červnu jsme přišli na Duklu udělat klukům ukázku a ti si zahráli s námi, byli naprosto skvělí a vůbec se nebáli si vzít klapky a zkusit si fotbal jako my. Když jsme se dozvěděli nedávno o možnosti prezentace v rámci malého derby přímo na Dukle a skutečnosti, že tam bude i televize, nikdo z nás neváhal ani minutu a šli jsme do toho.“ říká Mgr. Zdeněk Barlok, předseda organizace BSC Praha, kterou vede od jejího založení v roce 2011. Sám nevidí a také hraje.

Organizace je činná na domácí i mezinárodní úrovni. „Povedlo se nám spolu s Budapeští a Wroclawí založit tzv. středoevropskou ligu ve fotbalu pro nevidomé. První ročník jsme nedávno vyhráli a to pro nás znamená snad nejvíc v dosavadní historii klubu. Budeme za 14 dní (1. a 2. října) obhajovat 2. místo na našem poháru středoevropských měst v Praze Březiněvsi, který si za pomocí sponzorů a partnerů sami pořádáme. Budeme rádi, když přijde co nejvíc lidí, vždycky se nám tady daří a je to naše domácí hřiště i díky velké podpoře Městské části Praha Březiněves. Malí kluci z Dukly už slíbili, že přijdou fandit a to nás moc těší," dodává. 

Jak pod hlavičkou projektu "DUKLA PŘIHRÁVÁ..." pracujeme, můžete průběžně sledovat ZDE.