clanek-1
  • A-tým

  • 15.09.2016

Dukla Praha má hlavního trenéra!

Vedení klubu Dukla Praha oficiálně pověřilo vedením A týmu Mgr. Jaroslava Hynka. Trenéra, který do pondělí 5. září pracoval na postu asistenta trenéra A týmu, vedl juniorku a byl šéfem profesionálního úseku mládeže.

„Dlouhodobá myšlenková koncepce Dukly Praha byla vychovávat nejenom hráče, ale i trenéry, kteří by v budoucnu mohli vést i A-tým. V podobě Jaroslava Hynka, který byl v klubu dlouholetým šéftrenérem mládeže, se tento projekt začal realizovat. Má důvěru vedení klubu a věříme, že jdeme správnou cestou,“ uvedl sportovní ředitel Günter Bittengel.

Jaroslav Hynek začínal s fotbalem v Bělkovicích, svou hráčskou kariéru ukončil ve 24 letech ve druholigovém Přerově, který z ekonomických důvodů zkrachoval. Měl nabídky do jiných klubů, ale právě tehdy si řekl, že větší příležitosti mu skýtá dráha trenérská. Začínal jako asistent Gustava Chromého v dorostu U19 v Sigmě Olomouc. Po čtyřech letech převzal jako hlavní trenér osmnáctileté hráče. V té době se seznámil s Petrem Fišarem, a protože oba tíhli k trenérům, kteří jdou za koncepční prací, jejich cesty se spojily. Oba zamířili do Baníku Ostrava, kde se výrazně podíleli na novém přístupu práce s mládeží, kterou plně rozvinuli a realizovali právě v Dukle Praha. Na Julisku byli přizváni Michalem Prokešem, se kterým se potkali na zkouškách trenérských licencí, a který je oslovil, aby vytvořili koncepci a strukturu mládeže Dukly. Jarda Hynek se stal na půl roku asistentem u trenéra A týmu Güntera Bittengela, poté na další půlrok u trenéra Luboše Kozla. Současně trénoval juniorku a byl šéfem profesionálního úseku. Dnes se stal hlavním trenérem A týmu.

Je to další krok v naplnění klubové filosofie, kdy bychom rádi postupně a rozumně dávali příležitost vlastním hráčům. Tak tomu bylo doposud, i když to samozřejmě bylo náročné, protože práce s mládeží tu byla krátce. Věřím, že se nám na dosavadní práci podaří navázat a splníme ty dva body v naší koncepci - vychovávat vlastní trenéry a hráče,uvedl trenér A týmu Jaroslav Hynek.

Realizační tým doplní dosavadní trenér jablonecké juniorky Pavel Drsek, který má i hráčské zkušenosti z německé Bundesligy.