clanek-1
  • A-tým

  • 12.09.2016

Domácí derby s Bohemkou je tady!

Domácí zápas s Bohemians patří každoročně mezi nejočekávanější a nejvypjatější zápasy konané na Julisce. Je to derby se vším všudy, tedy s nábojem na hřišti i v hledišti. Letos je tento souboj ještě o něco málo atraktivnější, díky letnímu přestupu bývalého dukláka Tomáše Bergera.

Pravděpodobně si všichni dobře pamatujeme na velmi trpký závěr zápasu, který Dukla sehrála na konci loňského srpna na Julisce s Bohemkou. Brankář Zlámal tehdy v nastaveném čase srovnal hlavou po rohovém kopu a sebral tak domácím dva body. Něco podobného nebude tentokrát chtít parta kolem Honzy Šimůnka dovolit.

Tým našeho sobotního soupeře prošel přes léto razantními změnami. Plzeň přetáhla úspěšného kouče Romana Pivarníka a tak na uvolněné trenérské místo usedl velezkušený Miroslav Koubek. Průvan zaznamenal i hráčský kádr. Pryč jsou jihoamerická křídla Mosquera s Acostou, zapůjčený sparťan Shick, nebo už právě zmiňovaný gólman Zlámal. Opačným směrem zamířila zajímavá a především ligou dobře prověřená jména jako Jiří Jeslínek, Jan Holenda nebo náš starý známý Tomáš Berger.

V řeči statistik vstoupili Klokani do ligy přesně o dva body lépe než Dukla. V posledním kole si doma v Ďolíčku vyšlápli na ambiciózní Brno, které v prvním poločase „sfoukli“ 3:0 a stejný výsledek svítil na tabuli i po konci utkání. Nová posila Holenda komentovala výkon následovně: „Trenér chtěl, abychom čtvrtý gól přidali, ale brali jsme na vědomí, že Brno vstoupí do druhé půle také aktivně. Z naší strany to bylo dobře takticky dohrané.“ Kmenový hráč plzeňské Viktorie se vyjádřil i k nadcházejícímu derby na Julisce: „Jsem natěšený na každý zápas. Měl jsem herní výpadek, takže pro mě je každý zápas pozitivní.“

Sečteno podtrženo v sobotu na Julisce rozhodně nuda nehrozí, proto neváhejte a přijďte náš tým podpořit v získání druhého ligového vítězství v právě probíhajícím ročníku.