clanek-1
  • WU9 - zápasy

  • 11.09.2016

První zápas letošní sezóny zastihl nejmladší baletky Dukly v dobré náladě

Počasí bylo jako na objednávku a tak nezbylo, než se do zápasu pořádně opřít a proti klukům z Třeboradic zkusit vybojovat nějaké body.

Baletky nastoupily v této sestavě: Anežka Kárová (brankařka), Silvie Balounová, Kateřina Kolmanová, Gabriela Sobotková, Kateřina Voříšková, Adriana Lauková a Hana Makovičová. Na pomoc holkám přišly i dvě kamarádky z týmu WU11 a to Isabela Minaříková a Veronika Bednářová.

První čtvrtinu se oba týmy zpočátku oťukávaly, ale holky zjistily již v této části, že mistrovské zápasy proti klukům 2008 jsou o něco těžší, než domluvené přátelské zápasy s mladšími ročníky. Ač měly pár šancí, střelit branku se jim nepodařilo a výsledek první čtvrtiny byl zapsán s nulou na kontě Dukly a čtyřmi góly na straně Třeboradic.

Druhá čtvrtina již vypadala o něco lépe. Holky se více sehrály i s hráčkami ročníku 2007, se kterými se celé léto neviděly a dovolily soupeři střelit jen dvě branky. Bohužel míč do sítě soupeře ani tentokrát nedostaly a výsledek 0:2 jim radost neudělal.

Následovala pauza, ve které se trenéři snažili holkám zvednout bojovnou náladu, aby nevzdávaly zápas v půlce. Jejich snažení nebylo marné a holky se ve třetí části do zápasu opravdu obuly. Jako první z holek se do soupeřovy brány trefila Kačka Kolmanová. Tato branka holkám hodně pomohla a ač se soupeři podařilo střelit 3 góly, již věděly, že i ony mohou skórovat a brána kluků z Třeboradic není zakletá.

V poslední třetině se hrál vyrovnaný fotbal. Ač na Baletkách již byla znát únava, trefila se hned 2x Hanka Makovičová a upravila skóre poslední části na 2:3.

Celkové skóre zápasu, které rozhodčí zapsal, bylo 3:12. A ač se to zdá být velký rozdíl z pohledu diváka, zápas byl celkově velmi vydařený.

Hodnocení trenéra Honzy Makoviče: „Třeboradice není nijak lehký soupeř a fotbalistky z Dukly předvedly dobrý výkon. Rozhodně jsme však měli na víc. Holky hrály na plno jen chvíli a hned se aktivita proměnila v gólovou odměnu. Isabela i Veronika nám ukázaly, jak důležitá je síla v osobních soubojích a je zřejmé, že mladé fotbalistky musí prostě fyzicky vyzrát. Isabele i Verče moc děkuji za pomoc. Velkou pochvalu zaslouží Anežka, která velmi dobře zachytala. Je pravda, že pár gólů padlo z její rozehrávky, ale to už tak bývá, když se učíte něco nového. Většina rozehrávek již byla v pořádku, což je dobrý příslib do budoucna. Věřím, že holky příště odpracují na plno celý zápas a budeme tak ještě lepším týmem.“