clanek-1
  • Preview k zápasu

  • 09.09.2016

Dukla jede v neděli na jabloneckou Střelnici

Jako první prověří A-mužstvo Dukly po změnách v realizačním týmu Jablonec. V neděli 11. září 2016 hrajeme na Střelnici od 17,00 hodin.

Jablonec vstoupil do sezony dvěma výhrami. Poradil si s nováčky Karvinou i Hradcem. Pak ovšem následovala remíza proti Slovácku a dvě ztráty s pražskými celky. Zejména prohra na Bohemce byla pro nejednoho fotbalového fanouška překvapením. „Nejen v dnešním zápase, ale i v předchozím jsme nezvládli klíčové momenty utkání. Měli jsme dvě tři gólové příležitosti v první půli, jenže pak v úvodu druhé půle dostaneme lacinou branku. V druhém poločase jsme si moc šancí už nevypracovali. Každá ztráta bodů mrzí, chtěli jsme to dnes zvládnout a vyhrát, ale když neproměníte šance a dostáváte naivní branky, tak to s týmem zamává,“ hodnotil jablonecký kouč Frťala.

O letní přestávce poměrně dost hráčů Jablonec opustilo, zároveň jich ale velký počet přišel. Profesionální kariéru ukončil brankář Michal Špit. Své působení v severočeském klubu ukončil obránce Daniel Rossi Silva a nám Duklákům dobře známí beci José Antonio Romera a Vjačeslav Karavajev, kde první jmenovaný odešel do Dinama Bukurešť a druhý posílil řady Sparty Praha. Andrej Jakovljev odešel do Ruska, Ján Greguš do Dánska a Ruslan Mingazov zakotvil v pražské Slavii.

Mužstvo posílil dlouhán Martin Kouřil z Baníku Ostrava. Matěj Končál přišel z Plzně a Mirzad Mehanovič z Mladé Boleslavi. Na hostování přišli Josef Bazal ze Slavie a sparťani Petr Jiráček s Martinem Novým. Nejčerstvější posilou je slovenský reprezentant Aleš Zreľák ze Slovanu Bratislava

Dukla má ve vzájemných zápasech se severočeským celkem navrch. Z deseti utkání celkem pětkrát zvítězila a třikrát remizovala. Jablonec bral plný počet bodů pouze dvakrát.

Podobné je to i z hlediska vstřelených branek, Dukla skórovala 25 krát, zatímco Jablonec jen 18 krát.

A-mužstvo se od úterý připravuje pod vedením trenéra Jaroslava Hynka. Ze zraněných hráčů se zpět do hry vrátil Jan Šimůnek, který odehrál část přípravného utkání s Ajman Club v Německu.

„U nás v týmu teď proběhlo hodně změn, to už všichni vědí. Za tu dobu, co jsme měli na přípravu do Jablonce, jsme udělali nějaké změny. Snažíme se maximálně připravit a soustředit se na sebe, abychom podali koncentrovaný výkon, který nám přinese kýžené tři body,“ uvedl trenér Hynek.

Utkání na stadionu Střelnice začíná v neděli 11. září 2016 od 17,00 hodin.

Utkání bude posuzovat rozhodčí Pavel Franěk a jeho asistenti Martin Wilczek a Miroslav Fišer. Delegáty jsou  Oldřich Racek a Adriana Trešlová.

Poslední utkání soupeře

Bohemians Praha 1905 - FK Jablonec 2:0 (0:0)

Branky: 46. Mašek, 79. Čížek.
Rozhodčí: Královec - Vysloužil, Boček.
ŽK: Šmíd - V. Kubista, Jiráček.
Diváci: 3 504.
Bohemians Praha 1905: Budinský - Dostál, Krch, Šmíd, Havel - Hubínek, Jirásek - Hašek, Mašek (87. Jindřišek), Luts (79. Kuchta) - Mikuš (73. Čížek). Trenér: Koubek.

FK Jablonec: Hrubý - Kouřil (46. V. Kubista), Pernica, Hybš - Hübschman (72. Pospíšil) - Nový, Trávník, Jiráček, Končal - Mehanovič (53. Doležal) - Wágner. Trenér: Frťala.

Poslední vzájemné utkání

FK Dukla Praha - FK Jablonec 6:1 (4:0)

Branky: 43. a 73. Mareš, 30. Vrzal, 33. Gorkšs, 35. Daniel Tetour, 86. Manzia - 55. Kysela.
Rozhodčí: Franěk - Paták, Dobrovolný.
ŽK: Marek Hanousek - Mihálik, Kysela.
Diváci: 1 067. 

FK Dukla Praha: Rada - Miloševič, Štetina, Gorkšs, Vrzal (83. Preisler) - Marek Hanousek (81. Vašíček), Považanec, Daniel Tetour - Manzia, Mareš (78. Smejkal), Néstor. Trenér: Kozel.

FK Jablonec: Bárta - Romera, Pernica, Kysela, Hybš - Hübschman - Karavajev, Pospíšil (46. Trávník), Greguš (46. Rossi), Mihálik - Tecl (81. Wágner). Trenér: Frťala.