clanek-1
  • Rozhovory

  • 10.09.2016

Lukáš Štetina a Jakub Považanec o reprezentaci, trenérovi a Jablonci

Oba se po srazu slovenské reprezentace vrátili do trochu jiného týmu, než ze kterého odjížděli. Ale dvojrozhovor se slovenskými oporami Dukly se netočil pouze okolo nastalé situace na trenérském postu, ale i o zápase proti Anglii nebo o nadcházejícím duelu na jablonecké Střelnici.

Jak sis užil reprezentační sraz?

P: Byl jsem nominovaný poprvé do reprezentace a hned na kvalifikační zápas proti nejsilnějšímu soupeři ze skupiny Anglii. Byl to krásný zážitek, který bych si chtěl určitě zopakovat častěji. Užil jsem si to se vším, co k tomu patří, ale pocity mám nakonec smíšené. Na jednu stranu jsou dobré, už jen proto, že jsem tam mohl být, ale na druhou stranu jsme zápas nezvládli a prohráli jsme.

Š: Sraz byl super, přeci jen se každý den nestává, abyste měli možnost zatrénovat si s Hamšíkem, nebo Škrtelem. Velmi rád bych si to zopakoval, tak věřím, že to nebyla moje poslední nominace. (směje se)

Vaše reprezentace nastoupila proti Anglii. Jaké to je potkat se s hráči jako je Rooney nebo Kane?

P: V minulosti jsem vůbec neměl šanci se s takovýmito hráči, kteří jsou v anglické reprezentaci, potkat. Byla to pro mě obrovská pocta. I když jsem nenastoupil přímo do utkání a s anglickými hráči jsem se viděl před a po zápase, tak se hned vedle mě se rozcvičovaly hvězdy jako Sturidgge,Walcott, nebo Vardy.

Š: Je to obrovský zážitek, jsou to hráči z nejlepších klubů z Anglie. Nejen oni dva, ale i ostatní hráči ukázali, že mají na hřišti obrovskou kvalitu.

V pondělí se udála velmi podstatná změna a to odchod trenéra Šilhavého. Jak tuto situaci vnímáš?

P: Já jsem po celý čas reprezentačního srazu sledoval situaci ve Slavii, co se týká uvolněné trenérské pozice a konzultoval jsem to s Dušanem Šventem, který za ní hraje. Velmi mě překvapilo, když jsem se v pondělí dozvěděl, že tam nakonec jde náš trenér. A jak to vnímám? Je to přeci jen fotbal, kde se takového přestupy realizují poměrně často, ať už je to na hráčské, nebo trenérské pozici. Já to chápu tak, že kdybych byl v pozici jako trenér Šilhavý, tak udělám to stejné, protože kdo by se nechtěl posunout do klubu s většími ambicemi, byl by blázen. (směje se)

Š: No, popravdě jsem byl zaskočený, protože jsem byl právě doma a dočetl jsem se to na internetu, tak jsem tomu zpočátku ani nevěřil. Vnímám to tak, že to bylo rozhodnutí vedení a já to samozřejmě respektuji.

Jaká je nálada v mužstvu?

P: Náladu v mužstvu to vůbec neovlivnilo. Myslím, že je úplně stejná, jako byla před tím.

Š: Nálada v šatně je úplně normální. Připravujeme se na zápas s Jabloncem, který chceme vyhrát.

Ovlivní odchod trenéra nějakým způsobem přípravu na nedělní utkání v Jablonci?

P: Co se týká přípravy na zápas, tak si myslím, že není nikterak ovlivněná. Stále se připravujeme zodpovědně na každý zápas. Chceme být vždy maximálně koncentrovaní a vůbec nebudeme myslet na to, co se během týdne v našem týmu odehrálo.

Š: Myslím si, že ne. Zůstal u nás trenér Hynek, který zná mužstvo velmi dobře a ví, jakým stylem chce Dukla hrát. Takže to není nic nového jak pro trenéra, tak pro většinu z nás.

Co si myslíš o síle našeho nedělního soupeře potažmo o našich šancích na 3 body?

P: Jablonec má kvalitní mužstvo a zatím se jim, na rozdíl od nás, daří. Ještě navíc hrají v domácím prostředí, ve kterém jsou velmi silní, takže očekávám těžké utkání. Uděláme vše, co bude v našich silách, abychom získali co nejvíc bodů.

Š: Měli bychom zlepšit jak obranou, tak útočnou fázi hry. Dostáváme hodně góly a naopak jich nedáváme tolik, kolik bychom měli. Přes to všechno si myslím, že když dáme do nedělního utkání všechno a na hřišti budeme pracovat jako jeden tým, tak zápas v Jablonci zvládneme na výbornou.