clanek-1
  • A-tým

  • 01.09.2016

Jan Juroška: "Vstup do sezony jsme si představovali jinak."

V minulé sezoně hostoval ve dvou druholigových klubech a nyní je připraven pomoci A týmu v boji o co nejlepší umístění. Jan Juroška hovoří o vstupu do sezony, síle současné Dukly i o tom, co mu daly dvě již zmiňované druholigové štace.

Jak hodnotíš dosavadní zápasy v sezóně v podání Dukly?

Určitě jsme si představovali, že vstoupíme do sezony lépe. Každopádně musíme dál poctivě pracovat zápas od zápasu a věřím, že naše výkony a výsledky půjdou nahoru.

Na čem je třeba přes reprezentační pauzu zapracovat?

Nedaří se nám ve finální fázi a v koncovce asi tak, jak bychom chtěli. Někdy je to i o trošce štěstí, nicméně si myslím, že se na to zaměříme ještě vice.

V posledních dvou kolech si vždy nastoupil na hřiště za stavu, který pro nás nebyl úplně příznivý. Jaký je to pocit, jít na hřiště, když tým prohrává a musí se dohánět?

Snažím se to nějakým způsobem oživit, hrát nahoru. Vždy jsme nějaké náznaky šancí měli, bohužel jsme pokaždé dostali gól na 2:0 a i když jsem stále věřil, že se to dá ještě zvrátit, tak jsme další brankové příležitosti neproměnili, anebo jako v Karviné, přišel snižující gól příliš pozdě, kdy už se zápas chýlil ke konci.

Jaký je program týmu během reprezentační přestávky?

Tréninkový program se nikterak nemění od běžného procesu akorát s tím, že v pátek pojedeme do Německa sehrát přátelské utkáni.

Co si myslíš o síle současné Dukly?

Věřím, že Dukla budí respekt vůči soupeřům, ale jakou sílu máme, prokáže až konečné umístění v ligové tabulce.

Minulou sezonu jsi strávil ve druholigovém Varnsdorfu a poté Táborsku. Co ti tato hostování dala?

Na obě hostování budu vzpomínat v dobrém, jak na kluky v kabině, tak na lidi v klubu. Odehrál jsem poměrně dost zápasů a určitě mi to dalo trochu herní praxe.

Jaké jsou tvé osobní cíle v probíhající sezóně?

Osobní cíle mám asi jako každý hráč, tedy nastupovat co nejvíce a přidat k tomu odpovídající výkony.