clanek-1
  • A-tým

  • 08.08.2016

Druhý domácí zápas proti nováčkovi soutěže Hradci Králové

Druhým soupeřem, který přicestuje v letošním ročníku ePojisteni.cz ligy na Julisku, bude tým nováčka soutěže z Hradce Králové. Ještě se nestalo, aby Dukla odešla z ligového měření sil proti Votrokům s jiným výsledkem než s plným bodovým ziskem.

Staronový účastník nejvyšší soutěže neprošel přes léto žádným výrazným zemětřesením, co se týká hráčského kádru. Nejvýraznější ztrátou se může jevit ukončení kariéry velezkušeného obránce Pavla Krmaše, který vyměnil své místo na hřišti za pozici sportovního manažera v témže týmu. Naopak směrem do týmu přišly čtyři nové posily v čele s Milanem Černým ze Slavie, nebo Janem Mudrou z Liberce.

Současné mužstvo není tvořeno výraznými osobnostmi, ale spíše soudržnou partou, jak uvádí sám hlavní trenér Milan Frimmel. „Trumfem by měla v lize být dobrá parta, která na hřišti potáhne za jeden provaz. Dále pak je v mužstvu hodně hráčů, ať už mladíků nebo kluků, kteří stabilně ligu nikdy nehráli, ti jistě budou chtít dokázat, že na ni mají, a budou se rvát.“

V rámci první ligy se Dukla střetla s hradeckými Votroky šestkrát a pokaždé dokázala vytěžit plný počet bodů. Stoprocentní bilanci dokazuje i velmi jednoznačné skóre vzájemných zápasů 15:2 ve prospěch dejvického celku.

Vzhledem k dosavadním vzájemným střetnutím si Dukla nemohla přát lepšího soupeře, než právě Hradecké. Dočká se tedy tým Jaroslava Šilhavého první letošní výhry?