clanek-1
  • A-tým

  • 04.08.2016

Dukla míří na Slovácko

Máme po prvním kole, kdy Dukla podlehla na domácím hřišti Teplicím, a už zítra začne kolo druhé. Dukla v rámci něj nastoupí proti Slovácku v sobotu 6. srpna 2016 od 17 hodin v Uherském Hradišti.

Během letní pauzy vyměnilo nejedno mužstvo post hlavního trenéra. Této změně neuniklo ani Slovácko. Svatopluka Habance nahradil na postu hlavního trenéra Stanislav Levý, který již na Slovácku jako trenér působil.

A nebyla to jediná změna. Pro Dukláky je jistě dobrou zprávou, že svou profesionální kariéru ukončil Libor Došek. Kapitánskou pásku tak předal Veliči Šumulikoskému.

Smlouva skončila dalším dvěma oporám týmu, vícemistrovi světa do 20 let Jiřímu Valentovi a Martinu Kunclovi, dlouholeté opoře slovácké obrany.

Vstup do nové sezony začal pro Slovácko na Spartě. Utkání skončilo prohrou 3:2. Ale střelec dvou slováckých branek nebyl daleko od vyrovnání, když v závěru zápasu trefil břevno. Stejný hráč měl na svědomí i vítěznou branku v našem posledním vzájemném střetnutí.

„Slovácko předvedlo proti Spartě zejména ve druhém poločase velmi sympatický výkon. Dokonce tam sahali po bodovém zisku. Hráli odvážně, útočně, byli agresivní, důrazní v osobních soubojích,uvedl k soupeři trenér Šilhavý.

Dukle se proti jihomoravskému celku příliš nedaří, z deseti zápasů brala plný počet bodů jen dvakrát. Jendou na domácím a jednou na venkovním hřišti. Po bodu se oba týmy rozešly celkem čtyřikrát, z toho třikrát na Julisce. Čtyřikrát si připsalo vítězství Slovácko, z toho třikrát na domácím hřišti.

Na sobotním zápase se určitě projeví domácí prostředí.Slovácko je jedno z mužstev, které s pomocí diváků na domácím stadionu dokáže tlačit své soupeře a pak z toho těžit. Nicméně, my bychom byli rádi, zejména po třech ztracených bodech v domácím zápase, kdybychom neodjížděli s prázdnou. Věřím tomu, že podáme lepší výkon a zlepšíme se hlavně ve finální fázi, a to povede k bodovému zisku,“ dodává trenér A-mužstva.

Z bilance je patrné, že Dukla obrala svého sobotního soupeře na jeho hřišti pouze jednou a to na podzim roku 2013. Podaří se nám o tři roky později výhru zopakovat? Na to se podívejme v sobotu 6. srpna 2016 od 17 hodin na stadionu Miroslava Valenty.

Poslední utkání soupeře

AC Sparta Praha - 1. FC Slovácko 3:2 (2:0)

Branky: 2. a 10. z pen. Dočkal, 64. Konaté - 53. a 70. Diviš.
Rozhodčí: Zelinka - Pelikán, Paták.
ŽK: Konaté, Zahustel, Brabec - Košút, Civič, Kerbr, Šimko, Ťok.
Diváci: 7 181.

Sestavy:
AC Sparta Praha:
Bičík - Holek, Brabec, Kadlec - Zahustel, Frýdek, Dočkal, Čermák (46. Mareček), Konaté - Šural (88. Costa), Juliš (65. Lafata). Trenér: Ščasný.

1.FC Slovácko:
Heča - Reinberk, Rada, Košút, Šimko - Biolek (46. Civič), Daníček, Šumulikoski, Havlík (46. Ťok), Kerbr - Diviš. Trenér: Levý.

Poslední vzájemné utkání

FK Dukla Praha - 1. FC Slovácko 0:1 (0:0)

Branka: 74. Diviš.
Rozhodčí: Machálek - Ratajová, Kubr.
ŽK: Preisler - Šumulikoski, Hofmann.
Diváci: 
831.

Sestavy:

FK Dukla Praha: F. Rada - Čajič, Štetina, Gorkšs, Vrzal (87. Bezdička) - Hanousek, Považanec, Daniel Tetour (77. Vašíček) - Néstor (67. Preisler), Mareš, Berger. Trenér: Kozel.

1.FC Slovácko: Daněk - Reinberk, T. Rada, Hofmann, Chýla - Šumulikoski - Diviš (89. Chvátal), Daníček, Havlík (90. Sadílek), Civič (84. Valenta) - Koné. Trenér: Habanec.