clanek-1
  • Rozhovory

  • 30.07.2016

Jakub Podaný: "Myslím si, že máme na víc."

První soutěžní zápas v dresu Dukly si nejspíš představovala čerstvá posila Jakub Podaný trochu jinak. Přiznává, že situaci při inkasovaném gólu si měli se spoluhráči lépe pohlídat a zároveň lituje neproměněných šancí ze druhého poločasu.

Jak bys zhodnotil vstup do sezony?

Dnes jsme chtěli jednoznačně vyhrát. První půle byla taková těžkopádná. Nějaké šance jsme tam měli, ale spíše jsme chtěli hru přenášet daleko více ze strany na stranu, což se nám úplně nedařilo. Bohužel jsme dostali gól po jedné chybě a naše šance jsme neproměnili. I když jsme byli aktivnějším týmem, tak si myslím, že celkově máme na víc.

Dá se říct, že dnešní porážka padá trochu na úkor toho, že tým není ještě úplně sehraný?

Důvodů bychom možná našli víc. Teď hlavně musíme tuhle porážku hodit za hlavu, zanalyzovat si, co musíme příště udělat lépe a jinak a soustředit se na další zápas. Přece jen to dnes byl první zápas sezony a je jich ještě mnoho před námi.

Jak si viděl situaci při inkasovaném gólu?

Někdo z Teplic tam prošel na naší pravé straně a cíleně hledal Potočného, který si odskočil od stoperů na zadní tyč. Já jsem v té chvíli hlídal hráče, který byl za mnou a trochu jsem doufal, že ten míč bude mít Lukáš Hroššo. Byl k němu celkem blízko, ale Potočný vyskočil vysoko a skóroval. Měli jsme si tohle lépe ohlídat.

Kdy ses dozvěděl, že nastoupíš?

Ono to k tomu směřovalo celou dobu, co jsem s týmem a z mého pohledu nebyl důvod si myslet, že by se transferkarta neudělala. Věřil jsem, že se vše stihne vyřídit rychle a budu moci dnes nastoupit.