clanek-1
  • A-tým

  • 27.07.2016

Ondřej Kušnír a Jakub Podaný se upsali na dva roky!

Hned dva zkušení hráči se dnes dopoledne upsali Dukle na dva roky. Stali se tak v pořadí čtvrtou a pátou posilou v letním přestupovém období. Ondřej Kušnír i Jakub Podaný již trénují s mužstvem 14 dní a oba absolvovali celé herní soustředění v Rakousku.

Ondřej Kušnír je odchovancem klubu TJ Vítkovice. První ligovou adresou bylo pro nyní dvaatřicetiletého fotbalistu angažmá ve Viktorii Žižkov, odkud v roce2008 zamířil do pražské Sparty. Předtím, než se v lednu 2014 vydal na své premiérové zahraniční angažmá klubu Tobol Kostanaj, rok a půl ve Slovanu Liberec. V Kazachstánu strávil pravý obránce rok a poté zamířil do druholigové olomouce, které pomohl k postupu do nejvyšší soutěže. Zatím poslední adresou, na které které čtyřnásobný reprezentant působil, byl rumunský druholigový FC Rapid București.

První reakce Ondry Kušníra po podpisu smlouvy: „Klubové cíle jsou jasné, proto tu jsem. Věřím, že nám to bude šlapat a že se budeme držet v horní polovině tabulky. Vím, že to nebude lehké, ale stát se může cokoliv.

Přerovský rodák Jakub Podaný je sparťanským odchovancem. Po hostování v FK Bohemians Praha a FK Senica se začal prosazovat i v A-týmu letenského celku, kde odehrál v ročníku 2010/11 v základní sestavě celou skupinu Evropské ligy. Na jaře 2012 hostoval v Olomouci, v průběhu sezony 2012/13 odešel na hostování do Teplic a v ročník 2013/14 strávil v kyperském AEL Kallonis. Velmi exotické angažmá si levý obránce či záložník vyzkoušel na podzim 2014, kdy působil v indickém týmu Atlético de Kolkata, se kterým celou Superligu vyhrál. Předchozí fotbalovou sezonu strávil ve slovenské metropoli v týmu ŠK Slovan Bratislava.

Jakub se výzev pro nadcházející sezonu nebojí: „Chci pomoci klubu s cíli, které si vytyčil. Byl jsem s nimi seznámený, s tím jsem sem šel. A doufám, že se nám je podaří naplnit. Ta cesta bude dlouhá, ale co jsem tu měl možnost za těch čtrnáct dní vidět, tak nemám strach a věřím, že budeme úspěšní.“