clanek-1
  • A-tým

  • 25.07.2016

Ligový ročník otevřeme s Teplicemi

První kolo, první utkání, první duel soutěžního ročníku vůbec. Dukla hostí úvodní zápas nové ligové sezony. V pátek 29. července 2016 hraje od 18 hodin s Teplicemi, ambiciózním celkem ze severu Čech, který do soutěže vstupuje s novým trenérem Danielem Šmejkalem.

Nový trenér. Nejzásadnější změna v týmu našeho pátečního soupeře. Davida Vavrušku, který vedl Teplice poslední sezonu, vystřídal trenér druholigového Sokolova, Daniel Šmejkal.

Pod jeho vedením mužstvo v letní přípravě inkasovalo pouze jednu branku. „Hrajeme dobře, bráníme dobře, soupeř nemá moc šancí. Možná je to novým trenérem, každý se chce před ním ukázat, nikdo nepolevuje. Neměli jsme ale silné soupeře, tím to také může být,“ uvedl pro klubový web  fkteplice.cz brankář Tomáš Grigar. Právě obrana byla jednou ze slabin severočeského mužstva a nový trenér na ni jistě zapracoval. „Trenér Vavruška chtěl hrát živelný fotbal, vše dopředu, agresivně napadat. Tady je to spíš o tom podržet balon, počkat si na šanci, než se vytvoří místo. Klidně si to dát dvakrát třikrát do strany,“ potvrzuje Grigar.

Od návratu do nejvyšší soutěže se naše mužstvo s Teplicemi střetlo celkem 10 krát. Čtyřikrát brala plný počet bodů Dukla, třikrát Teplice. Smírně se obě mužstva rozešla třikrát. V souboji vstřelených branek opět vede naše mužstvo v poměru 19:11.

Zajímavostí je, že z pěti domácích utkání Dukla ani jednou neprohrála a v rámci těchto utkání vstřelila z celkového počtu vstřelených branek 16 gólů. Věříme, že tuto statistiku v pátek potvrdí a první start pod novým trenérem Jaroslavem Šilhavým zvládne tříbodově.


Přes léto jsme sjednotili ceny vstupného a vrátili vstup zdarma pro děti do 15 let. Aktuální ceník si můžete prohlédnout ZDE.

Vstupenky na utkání můžete nakupovat online  ZDE. Předprodej probíhá i v Dukla klubu. Vstupenky budou k dispozici i v den utkání na pokladnách stadionu.

K dispozici jsou i permanentní vstupenky, které si můžete buď objednat přes elektronický formulář nebo osobně v Dukla klubu či na pokladnách stadionu v den utkání s Teplicemi.