clanek-1
  • A-tým

  • 12.07.2016

Jan Šimůnek přichází do Dukly Praha!

Vedení klubu Dukla Praha potvrzuje příchod devětadvacetiletého obránce Jana Šimůnka, který s A-mužstvem trénuje od konce června. Honza podepsal v Dukle smlouvu do 30. června 2018.

Jan Šimůnek

Narozen: 20. února 1987
První liga: 16 startů
Reprezentace "A": 4 starty
Bundesliga: 58 startů
2. Bundesliga: 40 startů a 2 branky

S fotbalem začínal ve Švýcarsku, kde působil jeho táta. Po návratu do Čech začal jako hráč Bohemians Praha 1905 a následně přešel do AC Sparta Praha. Tehdy ještě jako útočník, ve Spartě se z něj stal stoper. 

První ligový debut zažil na Letné, ale více prvoligových zápasů odehrál za SK Kladno, kde hostoval. 

Jako kapitán dovedl reprezentační dvacítku na mistrovství světa k druhému místu. Po mistrovství ho koupil Wolfsburg, kde první dvě sezony pravidelně nastupoval a v ročníku 2008/2009 oslavil titul. 

Pak přišlo zranění, odchod do 1. FC Kaiserslauternu, který po dvou sezonách spadl do 2. Bundesligy. V sezoně 2014/2015 přestoupil do VfL Bochum a nyní podepsal dvouletou smlouvu s Duklou. 

"Musím říct, že se moc těším, v českém fotbale jsem téměř nic neodehrál. V podstatě to bylo i mé přání, že jsem chtěl zpátky, i když jsem měl jiné nabídky ze zahraničí, tak jsem se rozhodl pro Duklu a věřím, že toho určitě nebudu litovat," uvedl nový obránce Dukly.