clanek-1
  • Stará garda

  • 12.07.2016

Stará garda Dukly Praha na 50. výročí oddílu TJ Sokol Dešná

V sobotu 9. července se stará garda Dukly Praha rozjela do jihočeské vesničky Dešná. Tamní fotbalový oddíl totiž tento rok slaví 50 leté výročí a tak nesmělo chybět utkání s fotbalovými legendami. A že jich přijelo.

Do branky se postavil Jan Klíma, obrannou linii drželi pánové Aleš Bažant, Jan Berger, Jan Suchopárek a Petr Rada. Záloha byla ve složení Josef Němec, Luboš Urban, Günter Bittengel a Tomáš Kříž. Utočili David Zoubek a Ladislav Vízek. Na lavičce zůstal střídající Jan Fiala.

Utkání se hrálo 2 x 30 minut a domácí nastoupili do každého poločasu s jiným týmem. V prvním poločase se s našimi gardisty utkalo A-mužstvo Dešné, do druhého poločasu nastoupil výběr hráčů nad 35 let. Dukelští "veteráni" prokázali své kvality a porazili domácí v poměru 2:1.

První branku vsítil sportovní ředitel klubu, Günter Bittengel. Druhou přidal z nařízeného pokutového kopu Ladislav Vízek.

Závěrem je důležité dodat, že si všichni utkání náramně užili a na vesničku, plnou dukeláků, budou ještě dlouho s radostí vzpomínat.