clanek-1
  • Rozhovory

  • 10.07.2016

Jean-David Beauguel: "Pro moji psychiku je důležité, že dávám góly"

V probíhající přípravě je se 4 přesnými zásahy nejlepším střelcem týmu. Sám přiznává, že góly jsou pro jeho psychiku zásadní. Dále hovoří o tom, jak pro něj byla po nepovedené sezoně důležitá dovolená v rodné zemi, kde stihl navštívit i zápas národního týmu Francie.

Jak jsi trávil posezonní dovolenou?

Dovolená byla super. Užil jsem si mojí rodinu a přátele, abych mohl zapomenout na náročnou sezonu, která pro mě osobně byla hodně komplikovaná.

Během přípravy jsi vstřelil už 4 branky a jsi nejlepším střelcem týmu. Cítíš se ve formě?

Ano, momentálně se cítím skvěle. Myslím, že společně s realizačním týmem pracujeme velmi dobře. Pro moji psychiku je velmi důležité, že dávám góly.

Změnilo se něco výrazně z tvého pohledu v tréninkovém procesu pod Jaroslavem Šilhavým?

Hrajeme ve stejném systému jako za předchozího trenéra a také pracujeme na technických věcech, což se mi líbí.

Týmu se na začátku přípravy výsledkově dařilo, ale nyní přišly dva ne zcela povedené výsledky. Jak si to odůvodňuješ?

Je to pochopitelné, hrajeme každé tři dny a každý den trénujeme dvoufázově, takže na těch horších výsledcích se pravděpodobně projevila únava. Je to tak správně, protože díky takovému tréninku budeme připraveni na první ligové kolo proti Teplicím.

Na soustředění v Rakousku vás čekají tři kvalitní soupeři. (Krasnodar, Soproni, Norwich) Jak se těšíš na konfrontaci s nimi?

Nijak speciálně, soustředím se, abych vždy odvedl svou práci co nejlépe. Ale je určitě dobré, že se utkáme s takto kvalitními týmy a rozehrajeme se na nich.

Sledoval jsi fotbalové EURO?

Samozřejmě jsem EURO sledoval. Během své dovolené jsem navštívil zápas Francie – Albánie na stadionu v Marseille. Byla tam neuvěřitelná atmosféra! Jsem přirozeně zklamaný z toho, jak nakonec dopadlo finále, ale to je fotbal.