clanek-1
  • Články mládež

  • 08.07.2016

5. ročník fotbalových kempů je v plném proudu

V letošním roce pořádáme fotbalové kempy již pátým rokem. První turnus je za námi, ale čekají nás další tři pobytové kempy v Chotýšanech a dva příměstské na Julisce. O letošních prázdninách navštíví naše kempy přes 350 dětí.

Letní fotbalové kempy mají na Dukle již svou tradici, letos se koná již pátý ročník. V prvním roce byl pouze jeden kemp pobytový a jeden příměstský. Kempy se postupně rozšiřovaly. V loňském roce přibyl i samostatný dívčí kemp.

Dnes pořádáme čtyři pobytové a dva příměstské kempy. U pobytových kempů jsme stále věrni nádhernému areálu Green Valley, který je pro všechny naše aktivity - fotbalové i zážitkové - perfektní. Nově letos budeme pořádat příměstské kempy přímo na našem domácím stadionu Juliska.

Patronem pobytových kempů je stále bývalý hráč, trenér a současný sportovní ředitel Günter Bittengel. Nově se stal patronem příměstských kempů bývalý hráč A-týmu Petr Malý.

V letošním roce jsme se rozhodli podpořit dívčí fotbal a převést propojení, o které se snažíme na klubové úrovni, i do našich kempů. V druhém turnusu máme polovinu kapacity kempu vyhrazenou právě pro děvčata a i na dalších turnusech se nějaké slečny objeví.

Každoročně se těšíme velkému zájmu. První dva turnusy byly obsazeny již v lednu. I děvčata se hlásí a letošní ročník navštíví naše kempy necelé čtyři desítky fotbalistek. Jelikož chceme zachovat úroveň kempů, jsou kapacity na jednotlivých turnusech omezeny na 60 dětí. Každý rok se snažíme o nějakou novinku, letos se podařilo připravit nafukovací tubusy. Využití mají obrovské, lze z nich sestavit malá hřiště nebo je využít na stabilizační či koordinační cvičení. V Chotýšanech byla vybudována dvě footballpoolové hřiště, na kterých si mohou děti vyzkoušet, jak se hraje kulečník nohama. A na Julisce se děti mohou těšit na kurz bubnování.

"Kempy mají na Dukle svou tradici. Podílejí se na nich všichni trenéři z mládeže. A když okolo sebe máte tým skvělých lidí, který jde společnou cestou za stejnou vizí, tak vše klape na jedničku. Vizitkou za dobře odvedenou práci jsou děti, které se k nám každoročně vrací. Děkujeme za přízeň." uvedla manažerka kempu Maruška Sůrová.

Tak ahoj na kempu :) 


Více o Letních fotbalových kempech FK Dukla Praha se dočtete zde.