clanek-1
  • WU15

  • 27.06.2016

WU15: Starší žákyně definitivně zakončily sezónu

O posledním červnovém víkendu vyrazily starší žákyně do Žulové v Jeseníkách. Turnaj pořádaný místním klubem Stomix Žulová byl začátkem dokopné této kategorie.

Holky dorazily do Žulové po 4 hodinách ve vlacích a autobusu. Byla na nich znát únava z časného vstávání a dlouhé cesty. Tohle vše ovšem po prvním hvizdu rozhodčího spadlo. Holky se s chutí pustily do turnaje. První utkání se hrálo většinou na polovině soupeře, ale bohužel první branka padla do naší sítě. Holky pokračovaly ve vysokém tempu, vypracovaly si mnoho šancí a díky třem proměněným se mohly radovat z prvního vítězství. V druhém zápase se začala projevovat únava, hra byla velmi vyrovnaná, tomu odpovídal i konečný remízový výsledek. K penaltám se postavily zkušené hráčky. Mája Macečková i Páťa Maulová bez váhání proměnily. Karča Senická rozezvonila pouze tyč, ale připsala si dvě zneškodněné penalty a tím pomohla týmy k druhému vítězství. Ve třetím měření sil čekal na naše děvčata tým domácích, ve kterém působí i hráčka Dukly Mája Macečková. Utkání bylo velmi náročné, holky se dostaly do vedení. Žulová na začátku druhého poločasu srovnala. Síly docházely, ale Marťa Žilinská zaúřadovala v pravou chvíli a svým třetím gólem na turnaji poslala tým do vedení. Holkám se podařilo udržet příznivý stav až do konce a mohly tak slavit celkové vítězství. V brance se vystřídaly hráčky Maulová, Senická a Niky Chaloupková, ani na jedné by neznalý nepoznal, že nechytají pravidelně. Počasí připravilo těžké podmínky, ale po celý turnaj byl k vidění parádní týmový výkon, nasazení a odhodlání.

Hráčky: Kromková, Macečková, Makalová, Senická, Zelenková, Fojtíková, Chaloupková, Kaplanová, Králová, Krůtová, Lafková, Maulová, Veverková, Žilinská

FK Dukla Praha – Lázně Lipová 3:1 (0:1)

Branky: Senická, Králová, Zelenková

FK Dukla Praha - 2:2 (2:1p)

Branky: Macečková, Žilinská

FK Dukla Praha – Žulová 2:1 (1:0)

Branky: Žilinská 2x



Hodnocení trenéra:

Marie Sůrová, hlavní trenérka WU15: „Jsem velmi vděčná a chtěla bych ještě jednou poděkovat za pozvání do jednoho z úžasných koutů naší republiky. Vyrážely jsme z Prahy sice v brzkých hodinách, ale to nic nezměnilo na nadšení holek. Turnaj měl být zpestřením víkendu, holky k němu přistoupily zodpovědně a zaslouženě vyhrály. Děkujeme všem soupeřům a pořadatelům za krásný turnaj.

Ještě bych ráda přidala pár slov k uplynulé sezóně. Od loňského léta jsme s děvčaty udělaly kus práce. Samozřejmě je mnoho věcí, které můžeme, budeme a chceme zlepšovat. Těší mě, že se celý tým neustále rozrůstal a nové tváře si u nás rychle zvykly. Důkazem všeho byl předvedený týmový výkon v posledních utkáních sezóny a na turnaji, za který se holky nemůžou vůbec stydět. Já osobně jsem si turnaj, rozlučkový víkend a sezónu náramně užila. Holky, díky za všechno!“