clanek-1
  • WU9

  • 30.05.2016

WU9: Máme třetí místo z Minicupu a nejlepšího střelce

Úžasný výkon nejmladších fotbalistek na turnaji minicup přivedl malé fotbalistky na bednu. Z 6 zápasů naše hráčky čtyři zápasy vyhrály a jen díky těsné prohře s chlapci z Aritmy Praha jsme skončili třetí. Co nás těší ještě více je to, že se opět trefila Nikitka, která v posledních zápasech skórovala několikrát, že se poprvé trefila Charlottka a že se po nemoci do týmu vrátila Mája, která nastřílela 11 gólů a získala cenu nejlepšího střelce naší kategorie.

Tuto sobotu dívky do utkání poprvé vedl trenér Honza Zima a měl na tým velmi dobrý vliv. Perfektně připravené dresy před turnajem, občerstvení z vlastní zahrádky pro všechny holky i pozitivní nálada. To vše naladilo dívky na vítěznou vlnu.

Turnaje se za Duklu účastnily tentokráte ty nejmladší dívky. To zejména proto, že třetina týmu byla na různých školách v přírodě, druhá třetina hrála mistrovské utkání a ta třetí jela na minicup. První zápas jsme hráli hned proti klukům ze Slávie Praha. Těžké utkání, plné soubojů, se odehrálo zejména na naší polovině. Hned první zápas jsme prohráli, ale náladu nám to nepokazilo. Druhé a třetí utkání jsme již zvládli na jedničku a souboje jsme vyhráli a to nejen díky Máje, ale také díky hattricku Gabči Sobotkové. Ve čtvrtém utkání jsme se potkali s Aritmou Praha a opět jsme vedli. Aritma však ukázala, že se také lepší a nakonec zápas otočila.

Do pátého utkání již nastoupila také Anežka Kárová, která rychle přijela z mistráku, kde odchytala celý zápas. V minicupu se postavila do obrany a zajistila, že se soupeři neměli šanci před naší bránou prosadit. Ke své tradiční střelecké náladě se probudila Nikitka a dala si hned 2 góly. Naše představení pak zakončila Mája svou jedenáctou trefou. Celý tým zaslouží pochvalu a velké poděkování za reprezentaci klubu.