clanek-1
  • U17

  • 25.05.2016

U17 vyrazila za mezinárodní konfrontací do sousedního Německa

Po sobotním mistrovském utkání proti Sokolovu jsme v pondělí odcestovali na třídenní cestu do Německa. V pondělí jsme nastoupili s převahou hráčů, kteří v sobotu proti Sokolovu nenastoupili. Prvním soupeřem bylo druholigové Halle. Ve středu jsme pak sehráli druhé utkání proti Chemnitz, druhému týmu nejvyšší soutěže v Sasku.

Výsledky utkání

Halle – Dukla Praha U17 3:1 (1:1)
Branka: 7. Janko (Hamborský).

Chemnitz – Dukla Praha U17 2:1 (0:0)
Branka: 57. Janko (Lauko, Šolaja).

Sestava pro obě utkání: Roub, Pakeš - Hamborský, Bell, Mašek, Kysela, Kosík, Lauko - Macháček, Kott, Mentberger, Bělíček, Štědrý, Palivec, Bannykh - Janko, Bažo, Šolaja, Kubů.

Trenér Tomáš Kulvajt: „Pondělní zápas proti Halle jsme si dobře otevřeli, nevyužili jsme však velké šance na navýšení skóre, dokonce jsme nastřelili tyč. Toho domácí do poločasu využili vyrovnáním z penalty. Po dvou chybách v defenzívě jsme dostali v rozmezí jedné minuty dvě branky, což nás samozřejmě poznamenalo. Po prostřídání jsme si však vytvořili velký tlak a v poslední patnáctiminutovce pět silných šancí. Dvě z nich dokonce skončili na břevně. Branku se nám však již vstřelit nepodařilo. Po zápase jsme přejeli do Drážďan, kde jsme v příjemném prostředí tréninkového centra strávili druhý den. Dopolední trénink vystřídala odpolední prohlídka drážďanského stadionu a historického centra města. Ve středu jsme za druhým utkáním cestovali do Chemnitzu. Úvod utkání byl oboustranně aktivní a oba týmy si vytvořily po jedné brankové šanci. Postupně se však obraz hry ustálil na našem lepším držení míče, z čehož pramenilo několik příležitostí včetně nastřelení obránce na brankové čáře, domácí naopak chodili do rychlých kontrů. První branka padla po rohovém kopu domácích, kteří byli důraznější, po pohledné kombinační akci však Janko brzy vyrovnal. Ke konci utkání se hra otevřela a domácí šli po jednom z rychlých brejků do vedení. Závěr patřil našemu velkému tlaku, vyrovnávací branku jsme však již vstřelit nedokázali. V obou utkáních jsme předváděli pohledný kombinační fotbal a po konzultacích s trenéry soupeřů jsme zanechali velmi dobrý dojem. Rýsuje se tak další spolupráce, která by mohla vyústit v další přátelská utkání, tentokrát u nás, již toto léto.“