clanek-1
  • A-tým

  • 23.05.2016

Dukla vítá první letní posilu. Přichází Štěpán Koreš.

Vedení klubu dnes potvrdilo příchod sedmadvacetiletého záložníka, Štěpána Koreše, který byl hráčem Slavie Praha, ale poslední sezonu odehrál v dresu ligového nováčka FC Fastav Zlín. Nyní jako volný hráč přichází na Julisku a podepisuje smlouvu na 2 roky do června 2018.

„Nabídek jsem měl víc. Ale po uvážení, co by pro mě bylo nejlepší, jsme se s přítelkyní rozhodli pro Duklu,“ uvedl Koreš bezprostředně po podpisu smlouvy.

Jeho ambice? „Pro mě je nejdůležitější nastupovat. Pak pokračovat v tom, co jsem hrál ve Zlíně, připravovat a hlavně dávat branky. Budu pro to dělat maximum,“ dodává.

Štěpán Koreš je naší první letní posilou nově tvořícího se týmu. „Přichází hráč, který by měl posílit ofenzivní řady. Své kvality pravidelně prokazoval v jarní části sezony v dresu Zlína, a proto jsme rádi, že se rozhodl pro Duklu, kde ho dnes můžeme přivítat,“ uvedl sportovní ředitel klubu Günter Bittengel.

Štěpán Koreš

Narozen: 14. 2. 1989
Post: záložník
Ligová statistika: 105 startů, 17 gólů

Písecký odchovanec zamířil do Prahy v roce 2007, konkrétně do Slavie Praha, kde začínal u juniorky. O dva roky později byl zařazen do ligového kádru, naskočil celkem do 58 zápasů a vstřelil 5 gólů. Jarní část sezony 2013/2014 hostoval v Mladé Boleslavi, kde si v 10 utkáních připsal 2 ligové góly. Následující sezonu odešel na jih Čech do Českých Budějovic, zde dal 2 góly v 8 utkáních. V létě odešel na hostování do Zlína, kde se stal jedním z nejvýraznějších hráčů. Se sedmi trefami patřil společně s Tomášem Poznarem k nejlepším střelcům týmu.