clanek-1
  • Ženy - žákyně

  • 18.05.2016

Žákyně poměřily síly s loňskými mistryněmi ligy

V sobotu 14. května bylo na řadě další dvojutkání žákyň. Tentokráte zajížděly holky do Satalic, kde se utkaly se Spartou.

Starší žákyně
V souboji starších žákyň se mohly žluté baletky dostat do vedení hned ve druhé minutě, kdy domácí brankařka neudržela míč v rukou a působila velmi nejistě. Bohužel ale chyběl důraz. Vzápětí se na druhé straně radovaly domácí hráčky, které okamžitě přebraly otěže hry a po celé utkání hru vedly. Bohužel našim děvčatům se nedařilo před vápnem důrazně dostupovat a v několika případech nepodržela ani gólmanka. Konečné skóre se zastavilo na 9:0.

AC Sparta Praha - FK Dukla Praha 9:0 (5:0)

Branky: 3., 14., 37., 39. Cvrčková, 18., 24. Ledvinková, 32. Sonntagová, 63. Pochmanová, 65. Pirklová

Sestava Dukla:
Makalová – Zelenková, Macečková, Žilinská, Lafková, Žočková, Senická, Králová, Fominychová, Krůtová, Kaplanová, Veverková, Šiknerová, Teissigová Si.

Sestava Sparta:
Pučová, Sonntagová, Šrámková, Buryánová, Dozorcová, Cvrčková, Pochmanová, Šubrtová, Doskočilová, Machová, Větrovcová, Novotná, Krebsová, Pirklová, Galbavá, Ledvinková, Wertheimová

Marie Sůrová, hlavní trenérka WU15: „I když branek padlo hodně, tak musím holky opravdu pochválit. Předvedený výkon, bojovnost a nasazení v poli bylo velmi dobré. Často se nám dařila i kombinace ve středu, kterou jsme bohužel zakončily špatnou přihrávkou. Oproti podzimu vidím na naší straně zlepšení. Není to jen z pohledu skóre, ale holky zvládají daleko lépe přenést pokyny do hry. Samy se několikrát v zápase přesvědčily, že i soupeřky dělají chyby, stačí jen být včas v souboji a hlavně vše dohrát do úplného konce. A i když se některým hráčkám nedařilo, tak bojovaly jako tým.“



Mladší žákyně
V sobotu jsme zavítali k dalšímu soutěžnímu utkání s týmem holek Sparty. Věděli jsme, že nás nečeká lehké utkání. Od úvodních minut hráčky soupeře kontrovaly hru. Ale statečně jsme odolávali do poloviny prvního poločasu. Potom jsme po hloupých chybách inkasovali několik laciných branek a už jsme pouze přihlíželi hře soupeře a čekali na jakém skóre utkání skončí. Celkem jsme prohráli 29-0.

AC Sparta Praha - FK Dukla Praha 29:0

Sestava Dukla:
Nováková - Zvolánková, Zelenková, Kubíčková, Bělohlávková, Knejpová, Kleinová, Hlinková, Pařízková, Gluhovič

Luboš Vosáhlo, trenér: "Od začátku utkání jsme tahali za kratší konec. Ale prvních 15.minut jsme dokázali atakům Sparty odolávat. Potom nás pár chyb a lehce inkasovaných branek srazilo do kolen a do konce celého zápasu jsme byli v roli statistů."