clanek-1
  • Preview k zápasu

  • 12.05.2016

Se sezonou se rozloučíme proti Slovácku

I v posledním zápase sezony bude stále o co hrát. Dukla ztrácí na svého sobotního soupeře v tabulce jen dva body a případnou výhrou by tak ještě poposkočila ze současné desáté příčky o trochu výš.

Před posledním zápasem sezony disponuje Slovácko 37 body a je na průběžném 8. místě tabulky. V průběhu všech devětadvaceti ligových kol nastříleli naši sobotní hosté celkem 36 branek. Obdrželi jich nicméně o 15 víc, jedenapadesát, a i kvůli tomu mají na kontě 14 porážek, 4 remízy a 11 vítězství. 


To poslední si připsali tento týden ve středu, když na domácí půdě porazili Olomouc 2:1. O první branku utkání se postaral v 41. minutě Jiří Valenta z penalty. Na vyrovnání na začátku druhé půle pak odpověděl v 59. minutě Jaroslav Diviš. Trenér Slovácka, Svatopluk Habanec, utkání popsal těmito slovy: „Vítězství to nebylo snadné, Olomouc byla ještě v rozpoložení, že by mohla se sestupem ještě něco udělat. Myslím, že dnešní výsledek je dobrým zakončením sezony před domácími diváky. Trochu mě mrzí, že ve druhém poločase jsme byli podělaní proti deseti hráčům soupeře. Díky neproměněným pološancím hostů jsme ale body neztratili.“ 

Slovácko v zimním období s hráči příliš neobchodovalo. Jedinou prvoligovou posilou byl návrat Milana Kerbra z hostování v Liberci a až z třetiligové Kroměříže pak přišel obránce Petr Chyla. Veškeré další posuny hráčů se děly jen v rámci klubu, kdy se hráči přesouvali mezi A týmem a „béčkem“.
 
První střetnutí Dukly s týmem z Uherského Hradiště v této sezoně proběhlo na jejím samotném počátku. V rámci prvního kola, na konci července, hostilo Slovácko divácky atraktivní utkání, které přineslo celkem sedm gólů, z nichž však 4 skončily za zády Filipa Rady. Jako první se sice radovala Dukla po gólu Tomáše Bergera v 16. minutě, jenže v dalším průběhu hry se pak třikrát prosadili domácí. Na 3:2 se podařilo snížit Danielu Tetourovi v 75. minutě, jenže krátce před vypršením základní hrací doby zvýšil opět na dvoubrankový rozdíl Libor Došek, který tak zároveň dovršil svůj hattrick. Rychlá odpověď Dukly gólem Krmenčíka znamenala už jen korekci skóre na finálních 4:3.

Šlo tak už o historicky třetí vítězství Slovácka nad Duklou. Z celkem 9 vzájemných utkání vyšla Dukla vítězně jen dvakrát. Čtyři zápasy skončily nerozhodně. Celkové skóre je rovněž příznivější pro tým z Uherského Hradiště, který na góly vede 13:10. Sluší se ale připomenout, že Slovácko na Julisce nikdy tři body nezískalo.