clanek-1
  • WU11

  • 10.05.2016

WU11: Mimoňská jízda pokračuje

Minulý víkend se starší přípravka představila v několika skvělých výkonech, tuto sobotu 7. května doma nastoupila proti klukům ze Žižkova a velmi příjemně překvapila. Dokázala být klukům velmi vyrovnaným soupeřem a po nejlepším jarním výkonu si připsala prohru 2:8.

FK Dukla Praha – AFK Union Žižkov 2:8

Branky Dukly: Šebrlová 2x

Sestava Dukla Praha:
Synovcová – Páleníková, Dostálová, Kupková, Černá, Šebrlová, Šilhavá, Nováková V., Kanzelsbergerová, Sýkorová

Utkání jako každé jiné? Kdepak, toto nečekali ani samotní hráči. Úvodní výkop a už se útočilo. Akce přicházely na obě strany, děvčata bojovala, co se dalo. Jedna, druhá, třetí … střely na brankáře Žižkova létaly každou chvíli, holky hrály naprosto skvělou partii. Ještě v druhé části vedly dívky z pražské Dukly 2:1! O obě branky se postala Kačka Šebrlová, jež hrála výborné utkání. Pomohl nám také skvělý výkon Petra Čecha – teda, alespoň ho to připomínalo – samozřejmě to byla Linda Synovcová, která si připsala velké množství pěkných zákroků a podržela svůj tým, jako to velcí golmani dělají.

Postupem času už kluci našli recept na Lindu. Vstřelili 8 branek, ale oproti podzimnímu utkání je to velký herní posun. I naše baletky mohly vstřelit ještě více gólů, jen se nedařilo šance proměňovat. Do dalšího střetnutí proti klukům se pokusíme opět připravit tak, abychom pokračovali v nastaveném trendu.

Jakub Kowolowski, trenér: „Moc pěkný výkon, každá hráčka má obrovský podíl na velmi kvalitním utkání z naší strany. Dařily se kličky, přihrávky, rozhodování holek bylo rychlé a správné. Mnoho volných prostorů využila děvčata přesně tak, jak měla. Dobrý pohyb na hřišti nám pomohl. Já bych rád všem moc poděkoval, vážím si toho, že mohu stát při takových chvílích, jako jsou ty po zápase.

Plusem a kladným hodnocením je i konečně super počet. Těším se na další naší akci.“