clanek-1
  • Preview k zápasu

  • 09.05.2016

Ve středu jedeme do Teplic!

Předposlední kolo nastoupíme Na Stínadlech proti jedenáctým Teplicím. Zápas začne v jednotném ligovém čase ve středu 11. května 2015 od 18.15 hodin.

Po sestupem ohrožené Příbrami a Olomouci nás čekají Teplice, které sice mají náskok pěti bodů na momentálně předposlední Sigmu, i tak ale pro svůj klid budou chtít bodovat co nejdříve a jistě nebudou chtít nechat nic náhodě do posledního utkání, ve kterém nastoupí proti Olomouci.

Teplice jsou v tabulce na 11. místě. Za sedm výher a osm remíz nasbíraly během sezony 29 bodů při skóre 36:45. Jeden bod na ně ztrácí Zlín, dva body Jihlava, čtyři body Příbram a pět bodů Olomouc.

Do Teplic odešli během zimy hned dva hráči Dukly, brankář Martin Chudý a obránce Michal Jeřábek.

Právě Michal Jeřábek nastoupil v posledním utkání proti Jablonci, které Teplicím příliš nevyšlo, celých 84. minut držely bezbrankovou remízu, až o vítězství domácího Jablonce rozhodl z rohového kopu Luděk Pernica.

Nejlepšími střelci teplického celku je Martin Fillo, který nasázel svým soupeřům 8 gólů. O dva góly méně dal Štěpán Vachoušek. Nicméně největší počet gólů do naší branky šel z kopaček Admira Ljevakoviče, který se trefil celkem třikrát.

A jak to vypadá z hlediska vzájemné bilance? Dukla brala všechny body celkem čtyřikrát. Remízu zažily oba týmy pouze dvakrát. Třikrát vyhrály Teplice.

Poslední dva zápasy na Julisce Dukla nastřílela do teplické branky celkem 9 branek a pouze jednu inkasovala.

Ale Teplicím se na domácím hřišti daří, Dukle se podařilo odvézt ze Stínadel pouze jeden bod z posledních čtyř vzájemných zápasů.

Jak dopadne páté venkovní a celkem desáté střetnutí Dukly a Teplic uvidíme už tuto středu od 18.15 hodin.

Poslední utkání soupeře

FK Jablonec - FK Teplice 1:0 (0:0)

Branka: 84. Pernica. 
Rozhodčí: Jech - Urban, Kotalík. 
ŽK: Kodeš (Teplice). 
Diváci: 2 890.

FK Jablonec: Hrubý - Karavajev, Pernica, Rossi, Hanousek - Hübschman - Mihálik (28. Masopust), Greguš, Pospíšil (84. Wágner), Mingazov (63. Trávník) - Doležal. Trenér: Frťala.

FK Teplice: Grigar - Hora, Lüftner, Jeřábek, Krob - Ljevakovič, Kodeš (86. Táborský) - Fillo, Vachoušek (81. Chukwuma), Kukec (67. Vondrášek) - Potočný. Trenér: Vavruška.


Poslední vzájemné utkání

FK Dukla Praha - FK Teplice 4:0 (2:0)

Branky: 45. a 89. Gorkšs, 40. Čajič, 74. Přikryl.
Rozhodčí: Houdek - Wilczek, Kubr. 
ŽK: Jeřábek, Jakub Mareš, Krmenčík - Krob. 
Diváci: 1 132.

FK Dukla Praha: F. Rada - Miloševič, Jeřábek, Gorkšs, Jurendič - Čajič, Považanec, Jakub Mareš (85. Preisler) - Berger, Krmenčík (71. Beauguel), Přikryl (83. Daniel Tetour). Trenér: Kozel.

FK Teplice: Slavík - Dressler, Lüftner, Matula, Krob - Ljevakovič - Hora (71. Kodeš), Breite, Vachoušek (82. Česlák), Fillo - Kapolongo (46. Vondrášek). Trenér: Vavruška.