clanek-1
  • Rozhovory

  • 07.05.2016

Ondřej Vrzal: „Bylo to určitě těžké utkání"

Střelec druhého utkání v ofenzivním duelu se Sigmou dodal svým přesným zásahem týmu potřebný klid. Ve velmi ofenzivním utkání se dokázal opět prosadit i přes svoji masku, která mu chrání obličej. Dále hovoří o tom, jaké to je, že tímto vítězstvím se Dukla definitivně zachránila a ohlíží se za zbytečnými bodovými ztrátami.

Po dnešku tvoje gólové kouzlo s maskou pořád funguje…
(směje se) Zatím to pořád funguje a dokonce jsem dal gól hlavou.

Jak bys zhodnotil dnešní utkání jako celek?
Bylo to určitě těžké utkání. Olomouc dnes body hodně potřebovala. Říkali jsme si, že tohle utkání musíme už konečně vyhrát a to se nám taky povedlo. Můžeme slavit.

Nezdálo se ti, že ten dnešní zápas byl až příliš ofenzivní?
Máš pravdu. Dnes to bylo ofenzivní utkání z obou stran. Hrálo se nahoru dolů. Trenér nám říkal, že Olomouc hraje podobný fotbal jako my. Je to tím, že se snaží hrát technický fotbal a rozehrávají už od brankáře.

Dneškem si Dukla definitivně zajistila účast v nejvyšší soutěži i pro příští sezónu…
Ano, bavili jsme se o tom. Zbytek soutěže můžeme odehrát v klidu a soustředit se pouze na sebe.

Dá se říct, že jste se v závěru jara dostali do herní pohody?
Mě přijde, že my, jako tým, hrajeme dobrý fotbal, ale neproměňujeme šance a ztrácíme jasná vedení, což nás strašně sráží dolů. Kdybychom ta utkání, která jsme měli dobře rozehraná, dotáhli do vítězného konce, tak jsme v tabulce úplně někde jinde a mohli bychom dnes hrát o poháry.

Ve druhém poločase jsi dostal poměrně tvrdý úder míčem do hlavy. V té chvíli asi maska zafungovala…
Zafungovala určitě. Chtěl jsem blokovat centr a akorát jsem se při tom otočil a dostal jsem to zezadu do hlavy. Bylo to poměrně nepříjemné, ale myslím si, že je to už dost týdnů od toho, co se mi stalo. Ta maska je dnes spíše jako prevence.