clanek-1
  • Ženy - žákyně

  • 04.05.2016

WU15: Proti Bohemians starší žákyně zabodovaly

V sobotu 30.4.2016 děvčata nenasedla na košťata, ale nastoupila k dalšímu domácí dvojzápasu. Tentokrát jsme hostili soupeřky ze střížkovské Bohemky. Starší žákyně jasně na hřišti dominovaly a připsaly další body. Mladší žákyně bohužel nezabodovaly.

Většina utkání se odehrála na půli soupeřek. Domácí hráčky se snažily o kombinaci, bohužel vždy to skočilo špatným rozhodnutím před brankou hostí. Holkám trvala příprava před zakončením nebo byla špatná jindy si dávaly přednost a nebo bylo zakončení nedůrazné. V 10. minutě se prosadila Senická. O pět minut později další střelou z poza vápna navýšila skóre Chaloupková. Tým byl při chuti a další krásnou branku přidala ve 21. minutě Králová.

Po změně stran se obraz hry nezměnil. Jen utichla produktivita. Na hřišti se vystřídala všechna děvčata. Ke konci utkání se s brankami roztrhl pytel. Dvakrát díky svému důrazu vsítila Fominychová. Za svůj výkon se následně odměnila brankou Krůtová. V závěru ještě míč do branky dopravila Verča Zelenková. Konečný počet vstřelených branek se zastavil na sedmi.

FK Dukla Praha – FK Bohemians Praha 7:0 (3:0)

Branky: 10. Senická, 15. Chaloupková, 21. Králová, 50., 53. Fominychová, 64. Krůtová, 68. Zelenková

Sestava Dukla:
Makalová – Lafková, Macečková, Žilinská, Šiknerová, Senická, Králová, Žočková, Krůtová, Chaloupková, Kaplanová, Fojtíková, Kromková, Teissigová Sa., Teissigová Si., Fominychová, Veverková, Zelenková V.

Sestava Bohemians:
Nachtneblová – Koptová, Kochanová, Votrubová, Žáková, Kalousová, Fraňková, Scherksová, Fránková, Kozáková, Fialová, Benešová, Straková, Ublová, Kohoutová

Hodnocení trenéra:

Marie Sůrová, hlavní trenérka WU15: „Jsem ráda, že jsem do zápasu mohla poslat všechny hráčky. Bohužel tomu napomohlo, že soupeř nastoupil s výrazně mladšími hráčkami. Holky byly od začátku utkání koncentrované. Snažily se kombinovat. Mrzí mě množství zahozených šancí, ale celkově jsem s převedených výkonem spokojena.“


Vzhledem k postavení v tabulce se očekávalo vyrovnané utkání, což také průběh potvrdil. K naší škodě bylo omluveno hodně holek které pravidelně nastupují. A na naší hře to bylo znát, hlavně v útočné fázi. Po několika slibně se rozvíjejících akcí, které jsme nedokázali zakončit, jsme dvakrát inkasovali a do druhého poločasu jsme vstupovali se ztrátou dvou gólů. Do druhého poločasu jsme vstoupili aktivně, ale kýžený gól se nám vstřelit nepodařilo. A jak to bývá, soupeř nás potrestal. Konečný výsledek zápasu byl 0:6.

FK Dukla Praha – FK Bohemians Praha 0:6 (0:2)

Branky: 2., 20., 36., 39., 53., 56. Kochanová

Sestava Dukla:
Vosáhlová – Pařízková, Kubičková, Zvolánková, Rücklová, Zelenková R., Gluhovič, Martínková, Knejpová

Sestava Bohemians:
Scherksová – Kochanová, Koptová, Benešová, Kalousová, Straková, Kohoutová, Fraňková, Kozáková, Fialová

Hodnocení trenéra:

Luboš Vosáhlo, trenér WU13: „Vzhledem k velké absenci jsem byl sám zvědav na předvedený výkon. První poločas jsme drželi krok a slibně vypadající šance nedokázali proměnit. Ale zakončování nás bohužel trápí delší dobu. Malá agresivita před vlastní bránou nás bohužel stojí velké množství inkasovaných branek.“