clanek-1
  • Preview k zápasu

  • 02.05.2016

Boj Sigmy o záchranu bude pokračovat na Julisce

Remízový výsledek Dukly v Příbrami minulý týden našemu pátečnímu soupeři moc radosti neudělal. Olomouc se aktuálně nachází na předposlední, tedy sestupové příčce a právě na Příbram ztrácí jeden bod.

Olomoucká Sigma má tři kola před koncem ligy na svém kontě 24 bodů za 5 vítězství a 9 remíz. Porážku si hráči Sigmy odnesli hned ze třinácti ligových střetnutí a celkově lovili míč ze své sítě pětačtyřicetkrát. Sami nastříleli 28 branek – hned dvě v zatím posledním utkání, když na Andrově stadionu hostili minulý týden tým Jablonce. O vedení domácích se v 27. minutě postaral Martin Šindelář, Jablonec ale zvládl do poločasu vyrovnat. Na konečných 2:1 pak v 53. minutě upravil Michal Ordoš. 

„Dnes jsme neměli špatný vstup do utkání. Chtěli jsme hrát odvážně a nebezpečně a podařilo se nám dostat do vedení. Nicméně opět se naplnil náš scénář. Po gólu jsme vyklidili pole, ztratili aktivitu a soupeř nás potrestal. Trestuhodně zůstal ve vápně neobsazený hráč. Druhý poločas jsme se dostali do vedení a opět, byť proti deseti hráčům, jsme se strachovali o výsledek. Zde se ukazuje, jakou roli hraje na této úrovni hlava. Místo, abychom výsledek pojistili třetí brankou, se až do poslední minuty bojíme o vítězství. Dnešní výhra byla pro nás hodně důležitá, poněvadž jsme se k Příbrami přiblížili na jeden bod a na dostřel máme i Zlín a Jihlavu. Čekají nás nyní dva těžké zápasy venku a dvě vítězství jsou pro nás v této době tak trochu science fiction. Uděláme ale vše pro to, abychom nějaké body přivezli.“ Okomentoval zápas pro server synotliga.cz olomoucký trenér Václav Jílek.

Přes zimu tým Olomouce opustila trojice hráčů – Juraj Halenár se vrátil zpět na Slovensko, kde nastupuje za druholigový celek FK Iskra Borčice, Roman Hubník se vrátil z půlročního hostování, přesunul se z jednoho konce ligové tabulky na druhý a o víkendu tak mohl s Plzní slavit zisk titulu. Posledním odchozím je Václav Vašíček, který aktuálně hostuje u nás v Dukle a proti svému mateřskému klubu tak v pátek nenastoupí.

Posily získala Sigma přes zimu dvě – Renars Rode přestoupil z lotyšského Skonto FC a Aidin Mahmutovič bude do konce sezóny hostovat z Plzně.

Podzimní utkání Dukly na půdě Olomouce skončilo bezbrankovou remízou, když si ani jedna strana nevypracovala výraznější šance. Bylo to tak už třetí vzájemné utkání, ve kterém nepadl ani jeden gól (první bylo v sezoně 11/12 a druhé o rok později). 

Celkově se Dukla se Sigmou střetla sedmkrát – dvakrát zvítězil tým z Julisky, dvakrát moravský klub a třikrát skončilo utkání již zmíněnými bezbrankovými remízami. Gólová bilance z těchto zápasů hovoří ve prospěch Dukly, která se prosadila osmkrát, zatímco Sigma jen pětkrát. Bez zajímavosti není, že všech pět branek dala Olomouc na domácím hřišti a na Julisce tak na gól stále čeká.