clanek-1
  • WU11

  • 28.04.2016

WU11: Starší přípravka poprvé na jaře proti klukům

V neděli v podvečer vyrazily naše malé baletky na první jarní mistrovské utkání do Modřan, kde nám byli soupeři místní kluci z přípravky. Už při příjezdu do areálu se obloha mračila a bylo jasné, že holky nečeká příjemné utkání. Přesto si s počasím poradily a proti klukům nastoupily plné odhodlání.

SK Modřany – FK Dukla Praha 27:0

Sestava Dukly Praha: Nováková V., Kanzelsbergerová, Köhlerová, Kolowrat, Dostálová, Šilhavá, Zimová, Sýkorová

Naše děvčata si po rozcvičce připravila teplé oblečení na střídačku a mohlo se začít hrát. Úvodní hvizd, míč v pohybu a na hřišti už se bojovalo o každý metr. Kluci si v úvodu velmi dobře poradili s útočnou fází a dokázali vstřelit spoustu branek. Holky bojovaly o každý balon a byla na nich vidět velká chuť do fotbalu, bohužel pro nás, větší důraz kluků a jejich napadání rozehrávky rozhodlo o tom, že se jim povedlo nastřílet dvouciferné číslo na kontě branek.

Statečně jsme ale oponovali a dokázali si vytvořit několik šancí. Smůlou pro nás však zůstal nevstřelený gól, který si malí mimoni velmi přáli. Utkání nakonec bylo dohráno a děvčata inkasovala 27 branek. Smutnit ale nikdo nemusel, své body si každá odnesla z vlastní týmové hry, a tak úsměv na tváři holkám zůstal.

Jakub Kowolowski, trenér: „Všichni vnímáme, jaká je situace, když se brzy vysoko prohrává. Nikdo nekouká na výsledek, ale hráčky samy vycítí, že něco není správně. Je potřeba udržet je nadšené pro fotbal, musí je to bavit, přesně proto ten fotbal děláme. Snažím se jim do hry vložit soutěž na sbírání bodů za kličky, přihrávky, odebrání míče, hlavičky apod. Poté i přes inkasované góly mají motivaci ukázat, co umí. Do dalšího zápasu jsem si jistý, že uděláme další krůček.“